Hoe kan het dat ik duizelig/misselijk word als ik rook en tegelijk alcohol drink?

Als ik ergens ben waar alcohol gedronken word dan rook ik nauwelijks.
Mensen vragen me waarom ik niet rook, maar als ik vertel dat ik dan duizelig/misselijk word vinden ze dat raar... Zelf snap ik ook niet hoe het kan... maar het is gewoon zo!

Zijn er mensen die dit ook hebben? Hoe kan dat en wat kan ik eraan doen? (en ik zit niet te wachten op opmerkingen zoals 'rook of drink gewoon niet' wat dat vraag ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan net als ik slecht tegen de combinatie van alcohol en nicotine... niks an te doen. Wat wel bij mij werkt is gewoon minder te roken tijdens het drinken. Rook ik twee sigaretten per consumptie dan gaat het fout..... Word ook ik vooral duizelig. Ik neem later op de avond een peukie en heb dan geen last. En laten we wel zijn; minder of bijna niet roken is toch beter voor je gezondheid!

Door het roken worden je bloedvaten samengetrokken, je krijgt minder zuurstof, misschien dat dat in combinatie met alcohol de boosdoener is. Dus de verhouding zuurstof /alcohol in je bloed

en aanvullend op het antwoord van annelies : je bloedvaten worden door alcohol verwijdt - dus het is een hele rare combinatie voor je lichaam, dat dus nogal protesteert door duizelig en misselijk te worden van de combi roken/drinken.

Omdat je niet goed/voldoende eet misschien! Anders je lichaam probeerd een signaal te geven of zo, iets wat ie niet kan verdragen!?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100