is yoghurt net zo goed als water om een pil door te slikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik ben altijd van mening geweest dat het niks uitmaakt met welke vloeistof je een pil doorslikt, zolang het geen alcohol is. Alleen mijn patienten/clienten wilden altijd naast hun yoghurt of vla toch nog een glas water. De dokter zegt immers water. Nu assisteer ik zo n beetje in een verpleeghuis, en daar worden de medicijnen, gemalen, met wat vla gemengd, toegediend, gewoon voorafgaand aan de volgende slok soep. Neem maar gerust met yoghurt in hoor, het gaat erom dat er vloeistof mee komt in de maag.

over het algemeen is het niet verstandig om medicijn met melkproducten in te nemen. Yoghurt is net als karnemelk een product dat zuiverend werkt en dat zou de werking tegenkunnen werken

Water is beter, dan lost de pil sneller op. Maar als je veel moeite hebt om de pil weg te krijgen met water is yoghurt een goede optie. Drink als het kan daarna nog water.

Er zijn medicijnen die je beter niet met melk producten kunt innemen. Het is goed om als je twijfelt contact op te nemen met je apotheek. Die kunnen je precies vertellen met welk medicijn het wel en met welke het niet kan.

Als jij met yoghurt een pil beter wegkrijgt, kun je het gewoon met yoghurt doen, tenzij er in de bijsluiter iets staat als 'op nuchtere maag' of iets dergelijks. Als je het zeker wilt weten, kun je het even navragen bij de apotheek.

Ijzerpreparaten waaronder b.v. ferro moet je niet met melkproducten innemen. Neem deze tabletten in met water. Dus niet met melk of melkproducten, omdat de kalk in melk de opname van ijzer vermindert. Water geeft de beste opname. Mocht iemand slikklachten hebben of zich gauw verslikt dan kan je yoghurt of vla gebruiken als het beste alternatief

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100