hou niet zo van gezelschap.

Hoe komt het dat ik me altijd ongemakkelijk voel tijdens gezeldschap. Bijvoorbeeld laatst toen ik uit etenb ging met me klas. Ik heb een gezellige klas maar ik had er echt geen zin in. Toen ik er zat voelde ik me echt vervelend. Iedereen die vrolijk doet. Op een of andere manier ga ik tijdense zulke gelegenheden aan dingen terug denken die niet leuk zijn. Echt heel vervelend dit.

Heeft iemand ook wel is dit gevoel of ben ik weer een vaag figuur =p.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb denk ik wel hetzelfde, ik kan prima alleen zijn en houd totaal niet van drukte. Gezelligheid vind ik natuurlijk wel leuk, maar de grens van gezelligheid en drukte ligt bij mij gewoon heel dicht bij elkaar. Tja dan ben je niet vaag hoor :) Het is alleen een probleem als je er zelf een probleem van maakt, iedereen is anders.

Ik hou ook niet van mensen om me heen. Geef mij maar muziek/internet. Of buiten met de hond lopen. Dat verkies ik boven die herrie in een of ander feest waarbij veel te veel wordt gedronken.

Het komt me bekend voor misschien ben je wel HSP, wat staat voor High Sensitive Person. Dit houdt in dat je zintuigen sterker werken als bij een ander. Wat voor ander gezellige bedrijvigheid is, is voor jou dan net te druk. Ook bijv. geluid, geur en aanraking, komen harder binnen als bij andere mensen, waardoor je sneller overprikkeld raakt. Dus heb je meer rustmomenten nodig per dag, om even 'leeg' te raken, bijv. na school of na het werk. Vaak hebben deze mensen ook meer last van hoofdpijn en stress. Ook zijn HSP-ers gevoeliger voor stemmingen en emoties van anderen. Op de site www.hooggevoelig.nl staat allerlei informatie, zelfs een zelftest. suc6

Ik ben ook liever alleen. In de loop van de jaren heb ik wel meer leren genieten van gezelschap. Ik heb nog vaak de neiging om niet mee te willen maar als ik er dan ben, heb ik ook wel praatjes. Daar ben ik wel blij mee. Contact en aandacht zijn belangrijke elementen van een gezond leven.

kijk eens aan!!! zoals je ziet ben je geen vaag figuur :) ik heb hier ook last van (oorzaak ADD) Te druk om me heen... het gepraat door elkaar, de flarden van gesprekken 4 tafels verderop, verstoord door iemand die zijn bestek erg hard op zijn bord neerlegt, de inrichting die soms zo lelijk kan zijn, een spinnenrag die niemand lijkt te zien, het vreemde verschil tussen bediendes, zou het nog lang duren voor het voer op tafel komt? shit iemand praat tegen me aan de overkant van de tafel.... ehhh wat zeg je? .... jazeker het is écht gezellig!!!! mwhoahhh van mij hoeft het niet zo een etentje.... Toegevoegd na 1 minuut: voor jou is het misschien ook te druk of ben je bang dat je iets verkeerds doet of zegt?

onzekerheid mischien ? of een beetje te veel verantwoordelijkheidsgevoel ? dat laatste heb ik ook wel last van gehad. als k met een groepje ben vond ik altijd dat ik een oogje op het zeil moest houden. probeerde ik allert te zijn en op te letten. opletten op zoveeel mensen :D lastig he hahahaha. in kleinere groepen had ik dat niet dacht van jah wat kan er mis gaan :)

Dat is gewoon iets dat in je karakter zit, daar is geen oorzaak voor aan te geven. Je bent nu eenmaal zo, dat is niet vaag en er is niets mis mee. Ik heb het zelf ook enigszins. Met mijn eigen gezin/familie is het anders, maar op een feestje of etentje met collega's blijf ik meestal maar kort. Ik houd ook niet van op visite gaan naar één of andere drukke verjaardag waar ze allemaal door elkaar kwekken. Ik heb ook thuis elke dag even mijn "uurtje alleen" nodig. Je bent zelf waarschijnlijk een rustig persoontje en je houdt ook van rust. Prima toch ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100