Zijn grootletterboeken geschikt voor dyslectici?

Of moeten er nog aanpassingen gedaan worden voor die doelgroep?

Toegevoegd na 9 uur:
We hebben twee grootletterkookboeken uitgebracht en vroegen ons af of deze boeken in deze vorm ook geschikt zijn voor dyslectici.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Mediamodule; Groteletterboeken zijn in eerste instantie bedoeld voor ouderen en mensen met visuele beperkingen. Misschien dat er dyslecten zijn die er iets aan hebben, maar bij mijn zoon (die aan de lees- en de schrijfkant zwaar besmet is) is het nooit een optie geweest.

Je hebt 2 vormen dislexie, lezen en schrijven. Als je het op leesgebied hebt is dit vaak wat helpt. Aan de andere kant zijn voor mensen met dislexie heel vaak op luisterboeken goed.

Bronnen:
Ik heb dislexie

Grootletterboeken kunnen geschikt zijn, maar de keuze in soort boeken is beperkt omdat ze vooral met het oog op ouderen gemaakt zijn. Wellicht is het een goede suggestie om een daisy-speler aan te schaffen. De kosten daarvan worden door sommige ziektekostenverzekeraars vergoed. Via de openbare bibliotheek kan je dan daisy-roms lenen. Een daisy-rom ziet er hetzelfde uit als een gewone cd maar biedt de volgende voordelen: • Een boek kan in zijn geheel op één enkel schijfje. (Een luisterboek bestaat gemiddeld uit vier cd’s.) • Een daisy-rom kan langzamer of sneller worden afgespeeld. De daisy-speler onthoudt waar je in het boek gebleven bent. Zonder daisy-speler is het ook mogelijk de daisy-roms te beluisteren, met een TPB-reader, met Classic Skin van AMIS, met de Windows Media Player, of via een DVD-speler of cd-speler die MP3-bestanden kan lezen. De keuze in daisy-roms is aanmerkelijk groter dan in grootletterboeken. Er staan ook jeugdboeken op.

Bronnen:
http://www.leeshandicaps.nl/index.php/id_s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100