1 tehuis voor 2 verschillende hulpvragen (zij omschrijving)

Mijn oom (60 jaar) en tante (62 jaar) wonen nu in een flat. Oom is bijna blind, tante heeft een verstandelijke beperking (IQ 55). Het is nodig dat ze gaan verhuizen en meer begeleiding, verzorging en vooral toezicht krijgen. Naar wat voor 'vorm' huis moet er gekeken worden? Een huis voor mensen met een verstandelijke beperking? Een verzorgingshuis? En hoe zit dat met een indicatie...kan dat eigenlijk wel met 2 verschillende beperkingen?
Graag jullie advies!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Via MEE, kan je hier informatie over krijgen. Zij zijn een organisatie voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke handicap. Zij kunnen doorverwijzen en de aanvraag bij het indicatieorgaan verzorgen.

Overleg met de huis arts of ander informeer eens bij de GGD. zij zijn ook goed op de hoogte van hulpverlenende instanties.

Ik heb een oom en tante waarbij de één een lichamelijke handicap heeft, en de ander geestelijk heel erg afgetakeld is. Zij zitten samen in een verzorgingstehuis (in Middelburg, waar ze vandaan komen) en krijgen de zorg die bij ze past. Dus dat kan inderdaad, al zal het erg zoeken zijn. Bespreek het met hun arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100