Meisjes.. Hoe? (Verkering - Faalangst)

Beste,

Ik zag deze topics, dus daarom deze topic :

http://www.goeievraag.nl/vraag/letten-meisjes-qua-uiterlijk-jongen.53772
http://www.goeievraag.nl/vraag/meisjes-vraag-verkering-durft-spreken.53305

Ik ben vroeger op de basisschool erg gepest en heb er nog vaak mee te maken.
Ik ben daar bedreigd met een mes, dat vonden ze zelf grappig en voor zijn vrienden, en meer..

Ik vat meisjes op als "iets van de andere planeet".
Ik durf amper naast een meisje te staan, maar ik durf er wel over te praten met vrienden (Hoewel ik die weinig heb, ik word bij m'n tegenwoordige vrienden nogal misbruikt en meer.. Maar hun zijn de enige die ik heb om echt mee om te gaan als "vrienden" (kameraden)

Hun hebben al verkering vaak gehad, en ik nog nooit.. Vooral vanwege m'n faalangst, 0% zelfvertrouwen en ik kan/durf niet voor mezelf op te komen.
-
Ik heb dus een faalangst, en ben al een hele reeks psychiaters, trainingen en andere troep gehad.
Ik weet niet of er wat is veranderd.
Ik durf wel wát meer, maar nog niet mega veel.
Populair ben ik dus tótaal niet, en dat hoef ik ook niet.

Verkering lijkt me wel is leuk ..

Maar hoe zou ik het moeten krijgen met dit alles?
Ik vind mezelf ook niet leuk, mooi en goed en denk zelf vaak aan zelfmoord - Ik ben toch nergens goed voor..
Maar iets weerhoud me, en de gedachte "Ik doe het nooit" blijft en zal blijven in m'n hoofd. Ik wil het zelf ook niet.

Ik ben 15, groene ogen, blokjesbeugel, zwart-witte Nikeschoenen, rodeveters en een zwartgrijzeplattepet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben zelf een vrouw/meisje en kan me ook voorstellen dat het niet makkelijk is om een meisje aan te spreken. Omgekeerd toen ik jou leeftijd had was ik ook niet altijd zeker over mezelf. Het hoort bij je leeftijd. Als jij er echt zo erg mee zit, dat je er zelfs over nadenkt om een einde aan je leven te maken dan moet je inderdaad veel erover praten met iemand die je kan vertrouwen en iets (een hobby) zoeken dat je ontspanning geeft. Dat is namelijk goed voor je zelfvertrouwen en zo leer je misschien ook een leuk meisje kennen. Ik heb net naar je foto gekeken en je ziet er absoluut niet lelijk uit. Wat ik je als advies over meisjes kan geven is dat je niet te veel moet piekeren over wat of hoe je het moet doen als je op een meisje afstapt je moet gewoon jezelf zijn en ontspannen zijn. Als het tussen jou en dat meisje klikt dan merk je dat vanzelf wel. Je bent nog jong en hebt nog een hele leven voor je.

Bedenk jezelf dat er geen enkel meisje zit te wachten op iemand met zelfmoordneigingen. Meisjes willen liever iemand die stevig in zijn schoenen staat. Ga dus eerst aan jezelf werken. Begrijp dat je daarvoor al hulp gezocht hebt, maar dat dit tot nu toe niet heel veel geholpen heeft. Zoek dus elders hulp, bijvoorbeeld van een sportcoach. Ga op een vechtsport en leer daarmee jezelf beter kennen. Vechtsport is niet alleen maar gedachteloos meppen. Een goede sportcoach maakt je niet alleen lichamelijk sterker, maar ook geestelijk. Toegevoegd na 3 minuten: Zorg ook voor een brede algemene kennis en brede belangstelling. Kijk naar het nieuws en lees de kranten. Dan sta je niet gelijk met je mond vol tanden als een meisje een keer iets aan je vraagt.

Niks mis met je uiterlijk hoor! Bedenk: je moet eerst van jezelf houden voor je van een ander kunt houden. Zodra jij beter in je vel zit, zal omgaan met anderen ook makkelijker worden. En verkering heb je niet om de verkering, maar omdat je die ander leuk vindt. Misschien eens al je moed bijeen rapen en op zoek naar een omgeving los van die "maatjes" van je, iets dat je leuk vindt of zou kunnen gaan vinden (voor mijn part een natuurclub, fotografiecursus, sleutelles voor de fiets, verzin maar wat) en je weet maar nooit wat het voor je zelfvertrouwen doet (en wie je tegenkomt). De meeste jongin.nl-sites hebben pagina's over onzekerheid en met een forum, zie http://www.jongin.nl/ voor iets in jouw buurt. Tot slot: je durft al wat meer schrijf je, dus je bent op de goede weg. Succes!

Nou ik vind je een kanjer hoor! Ik vind de tips over een leuke hobbyclub zoeken een heel goed idee. Buiten school (en de mening die de mensen daar al over je hebben) kan het veel makkelijker zijn om meisjes te leren kennen. Ik werd zelf ook heeeeeeel erg gepest op school en was (en ben nog steeds) heel erg onzeker, maar het gekke was dat hoewel de jongens op school me allemaal uitkotsten, ik buiten school heel veel aandacht van jongens kreeg omdat zij nog niet bevooroordeeld waren. Zet hem op en laat je niet kisten! (en probeer een paar vrienden te zoeken die met je omgaan om wie je bent en niet om misbruik van je maken!)

Ik denk dat je je los moet maken van de 'vrienden' die je nu hebt. Zij zijn denk ik niet goed voor je, als je ze eigenlijk niet aardig vindt en het gevoel hebt dat zij jou niet als vriend zien, dan zijn ze je vrienden ook niet. Ik weet hoe moeilijk je het hebt, ik ben zelf heel erg gepest. Het beste advies wat ik je kan geven is dat je nog beter geen vrienden kan hebben dan mensen die je 'misbruiken' en je eigenlijk niet als vriend zien. Vroeg of laat laten zij je vallen en voor andere potentiële vrienden ben jij nu ook niet heel aanlokkelijk. Anderen denken misschien wel dat jij bij dat heel fout klinkende groepje hoort en dat je het eens bent met wat zij doen. Je kan je er denk ik beter op gaan richten om wat beter in je vel te zitten en wat meer en betere vrienden te krijgen, dan komt verkering vanzelf wel!

Als eerste vind ik ook niet dat er iets mis is met jouw uiterlijk ik begrijp wel uit ervaringen dat als je niet goed voelt er maar weinig zijn die jouw kunnen overtuigen. Laat het gevoel niet te diep gaan. idereen is het waard. En ik weet vijftienjarige willen misschien stoere binken maar als we ouder zijn stellen we veel meer belang bij gevoeligere types hou moed je bent het waard net zoveel als ieder ander Mijn tip is probeer informatie in te winnen van over de Viersprong dat is een organisatie die echt helpt daar komen mensen echt sterk uit die leren je echt met de wereld en je zelf omgaan stap voor stap. Ze stellen wel groot belang er bij dat je je zelf wilt helpen en zo te lezen ben je daar mee bezig en daar moet je vooral mee doorgaan. Verder is het een harde leeftijd en soms help een nieuwe start ook ergens waar niemand jouw verleden kent en jij dat ook weet zodat je zelf meer vertrouwen hebt. Toegevoegd na 2 minuten: o en vrienden die misbruik van je maken zijn geen vrienden er zijn genoeg mensen die vrienden zoeken en ik vid die tip over een hobby en sport heel goed daar kom je mensen tegen met dezelfde interesses Toegevoegd na 39 minuten: nogmaals ik denk dat je eens moet google over de viersprong Toegevoegd na 59 minuten: ga naar www.deviersprong.nl klik doelgroep jongeren nog maals doelgroep jongeren en lees dit stukje goed herken je dit in jezelf zoek dan daar de links en aanwijzingen voor contact daar verder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100