Waarom vinden veel jongeren het interessant om aan te tonen dat zij dronken (geweest) zijn?

Het is natuurlijk kuddegedrag, maar ik begrijp het mijn hele leven al niet waarom veel jongeren het zo enorm belangrijk vinden om anderen te laten weten dat zij dronken zijn of waren. Waarom is dat stoer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is stoer omdat je er dan bij hoort, je hebt die ervaring genoten die veel jongeren als "geweldig" beschouwen, want je durft alles, geen drempels meer een een geweldig gevoel.. Totdat ze moeten braken..

Je geeft het antwoord zelf al: het is puur kuddegedrag! Maar waarom is het dan zo stoer? Wat 'stoer' is, is zoals heel veel begrippen sociaal geconstrueerd en daar bedoel ik mee dat het afhankelijk is van de persoon die het begrip definieert, de plaats waar dat gebeurt en de tijd waarin het gebeurt. Enkele voorbeelden: In sommige culturen is het stoer om 40 ringen om je nek te hebben of bizons te kunnen doden met je speer, in sommige delen van ons land is het jammer genoeg stoer om te comazuipen in een zuipkeet. Ook was het vroeger misschien stoer als jongens een skinny jeans aanhadden, nu wordt het door veel mensen gezien als iets voor vrouwelijke mannen of homoseksuele mannen. Zo'n sociaal geconstrueerd begrip is dus heel dynamisch aangezien de definitie ervan niet één is die voor altijd vaststaat, maar onderhavig aan maatschappelijke veranderingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100