Hoofdpijn van ijsjes eten is dat normaal?

Als ik ijscrème eet kan ik plots geweldige hoofdpijn krijgen in de buurt van de sinussen.
Moet ik naar de dokter? Of hebben er meer mensen last van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe ontstaat ijshoofdpijn? Zoals in de inleiding al omschreven staat kan ijshoofdpijn ontstaan als je te snel een koud hapje of drankje nuttigt. Doordat je gehemelte in contact komt met het koude, worden die zenuwen wat geïrriteerd door de kou. In het hoofd worden de bloedvaten daardoor automatisch groter, om meer 'warm bloed' in te kunnen brengen, waardoor je hoofdpijn krijgt. De hoofdpijn komt vaak snel op, binnen 10 seconden, en duurt vaak niet langer dan 30 seconden. IJshoofdpijn kan ook ontstaan doordat je met je hoofd onder de koude douche staat, of wanneer je bij het zwemmen in de zee met je hoofd door een golf gaat. Eenderde van de mensen heeft wel eens last van ijshoofdpijn. Wat doe je eraan? Maak je geen zorgen, een aspirientje is niet nodig, een brain freeze duurt namelijk helemaal niet lang en gaat dus vrij snel uit zichzelf weg. Als je er toch snel vanaf wil zijn helpt het, wanneer de hoofdpijn is ontstaan door een te grote hap ijs, om even je tong tegen je gehemelte aan te duwen. Zo wordt het gehemelte weer warm, waardoor de hoofdpijn vaak binnen enkele seconden wegebt. Fijner is het om de hoofdpijn te voorkomen, dit doe je simpelweg door niet te grote happen ijs of te grote slokken milkshake te nemen.

Volgens mij is dit heel normaal. Je moet even met je tong je gehemelte weer opwarmen en de hoofdpijn zou dan snel weer weg moeten gaan.

Nee, dat noemen ze Brainfreeze, en is heel normaal. waar het van komt dat kan ik niet zeggen, vaak wel doordat je (niet lelijk bedoeld) wat te gulzig bent. het gaat zo weer over en is echt onschuldig.

Ik heb dit ook, alleen in een wat lichtere vorm dan jij beschrijft. Maar ik herken het wel, ook bij heel koude drankjes.

Daar hebben meer last van. Zoals je kunt lezen bij de vraag die al gesteld is: http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-grote-hap-ijs-hoofdpijn.31583 Toegevoegd na 52 seconden: Kijk naar het antwoord van Mariejose en hier naar Jelle. Dan weet je het.

hahaha, dat is gewoon een ''brain-freeze'' als je te snel een ijsje of slush puppy opdrinkt krijg je dat gevoel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100