Is dat een Huidinfectie?

Ik heb zins een paar dagen geleden een huidinfectie (besmettelijk) wond. De dokter zei dat het bijvoorbeeld een muggenbult was waar foute bacterien in kwamen. En nu LIJKEN er op andere 2 plekken ook een wondje aan te komen. Hoe komt dat?

Toegevoegd na 4 minuten:
Ja er komt veel vocht uit de plekken. Ik heb nu soort vet spul gekregen dat ik er 2x per dag op moet doen.

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik heb er niet op gekrabt. En ja ze zijden dat ik me nagels moest knippen maar dat is dus niet nodig ;). Wel kan het zijn dat ik in me slaap probeer te krabben. Daarom zit er altijd ook in de avond een GROTE pleister op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het geen krentenbaard? Dit is ook zeer besmettelijk vooral het wond vocht. Als je daarmee een ander plekje aanraakt heb je gelijk een besmetting.

je huisarts zal je ook wel gezegt hebben niet aan ontstoken wondjes te krabben een infectie breng je heel gemakkelijk over op gezonde huid er om heen het beste is het wondje te bedekken met een steriel gaasje en je nagels kort houden zodat je niet meer kan beschermen Toegevoegd na 18 minuten: beshermen -moet zijn besmetten

Waarschijnlijk is het krentenbaard en dat is inderdaad een huidinfectie die door bacteriën wordt veroorzaakt. In het Wikipedia-linkje meer informatie. Als je een zalfje van de dokter hebt gekregen, is dat een bacteriedodend zalfje (b.v. fucidine) en zou het binnen een paar dagen een stuk beter moeten zijn. Als je aan je wondje pulkt, komen de bacteriën onder je nagels en krijg je bij krabben op een ander plekje, daar ook een wondje. Dus knip je nagels kort, was geregeld je handen met zeep en probeer er af te blijven.

Bronnen:
Ervaring
http://nl.wikipedia.org/wiki/Krentenbaard

Bacteriele infectie hoeft niet alleen door te krabben te ontstaan. Sommige mensen hebben gewoon een huid die gevoelig is voor bacteriën. Als ze dan waterpokken of een muggenbult hebben dan komt die infectie soms vanzelf opzetten. Het is erg belangrijk om niet te krabben, maar dat doe je niet, zeg je. Nadat je onder de douche bent geweest, moet je niet met je handdoek over de wondjes wrijven maar deppen en de handdoek daarna meteen in de was doen en op minstens 60 graden wassen. De volgende keer weer een schone handdoek gebruiken. Dit geldt ook voor beddengoed en kleding die in aanraking komt met de wondjes. Dat steriele gedoe moet je een paar dagen volhouden en ondertussen de creme van de dokter erop smeren. Ook vaak je handen wassen. Als je ziet dat de wonjes indrogen dan kun je ervan uit gaan dat de infectie op zijn retour is. Wel doorgaan met de medicatie zoals is voorgeschreven en niet te snel ermee stoppen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100