Mijn vriendin krijgt overal kleine vleesboompjes.Waar komen die vanaf?

Die vleesboompjes zijn nu nog vleesboompjes,maar over een paar weken zijn het vleesbomen,en dan brand of snijd de huisarts deze weg.Hij zegt dat dit door de ouderdom komt.Mijn vriendin is midden 30,dus dit lijkt me wat overdreven.

Toegevoegd na 11 minuten:
Deze "vleesboompjes" komen bij haar in de nek.

Toegevoegd na 1 dag:
Het zijn dus steelwratten.Waarom de huisarts dit vleesboompjes noemt is mij een raadsel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk zijn het steelwratjes. Er kunnen verschillende oorzaken zijn; genetische aanleg speelt een rol, net als leeftijd maar ook schuring tegen bijvoorbeeld kleding kan de oorzaak zijn. Soms hebben deze plekjes een duidelijk waarneembaar steeltje. Ze komen vaak voor in de nek, halshuid, oksels of liezen. Het is een onschuldige aandoening die eenvoudig kan worden behandeld. Sommige mensen zijn er gevoelig voor en moeten regelmatig een behandeling ondergaan om alle fibromen weer te laten verwijderen.

Vleesbomen, fibromen of myomen (soms ook leiomyomas of fibroïden genoemd) zijn goedaardige (niet-cancereuse) gezwellen of knobbels in de spierwand van de baarmoeder. Een baarmoeder met meerdere vleesbomen heet 'uterus myomatosus'. Vaak geven ze geen klachten, maar soms kan de grootte of de plaats van de zwelling pijn en hevige bloedingen veroorzaken. Myomen variëren in aantal en grootte van een speldenknop tot heel groot. Soms is een myoom zo groot als een voetbal en is de baarmoeder zo groot geworden als bij een zwangerschap van meer dan vijf maanden.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Meestal wordt er met een vleesboom een myoom bedoeld, een goedaardig gezwel in de baarmoeder. Die komen bij de meeste vrouwen boven de dertig voor dus in die zin klopt het verhaal van de huisarts. Als jullie je zorgen maken, zou ik vragen om een verwijzing naar een specialist, want continu snijden is ook niet echt prettig natuurlijk, misschien is er een andere optie. Toegevoegd na 10 minuten: Heel veel info over steelwratjes vind je hier: http://www.medicinenet.com/skin_tag/article.htm (in het Engels).

Steelwratje, skin-tags, acrochordons of fibromen zijn goedaardige tumoren die opgebouwd zijn uit bindweefsel. Ze onstaan op plekken waar veel nieuwe huid wordt aangemaakt. Dus plekjes die rekken of schuren tegen kleding/sieraden. (Oogleden, oksels, nek, rug, buik, ect.) Het heeft zeker te maken met de leeftijd. Afhankelijk van hoe vaak er 'gerekt' wordt kan de aanvang verschillen. Maar bij vrouwen en mannen ligt dit rond de 30. Als hebben vrouwen er meer last van. De huid van een man is over het algemeen wat strakker. Als je geen last er van hebt, behalve dan dat het misschien niet 'feng shui' is. Kun je ze gewoon laten zitten. Als je ze weg wilt halen, doe dat dan niet zelf. Gewoon de dokter of schoonheidsspecialist. Alle cellen moeten namelijk weg, anders groeit hij weer aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100