Hoe kom ik snel van mijn (neus) verkoudheid af?

Ik snotter de snotter al een paar dagen, wat doe ik ertegen om er snel af te zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat bij mij altijd wonderen doet : 's morgens direct een glas water met een bruistablet vit.C 1000 mg drinken. Het pept je enorm op, bijna beter dan koffie, en dat doe ik net zo lang tot het gekwakkel over is. Ik eet nl. heel veel fruit en verse groenten, dus het is echt een soort 'weerstands-booster', omdat het nauwelijks kan, dat ik gebrek heb aan vit.C...Maar soms eet ik een beetje eenzijdig uit tijdgebrek : 3x in de week mozzarella met tomaten en basilicum met een knapperbroodje als avondeten, bijv. Je kunt het eens proberen : teveel vit C plas je uit, dus het is een onschuldige zelfmedicatie...

Tegen verkoudheid bestaan nog steeds geen medicijnen. Wel kun je het wat verlichten met bijv. enkele druppels Tocotolin o.i.d. verkrijgbaar bij de drogist.

Neusdruppels, maar gebruik dat niet teveel en/of te vaak ivm irritatie van de neusslijmvliezen. Klinkt gek, maar door teveel snuiten kun je een bijholteontsteking veroorzaken, haal (hoe genant ook) je neus op ipv constant snuiten. Het kan ook een voorbode zijn van een verkoudheid, dus eet gezond, veel vitamines, drink water en neem je rust. Beterschap!

stomen!! pan met heet water, kan een scheutje olie in bv stoomdruppels van dr vogel (weet niet meer precies wat, als het maar een beetje eucalyptus achtig is) boven gaan hangen, handdoek over je hoofd heen en zo 10min in en uit ademen met je neus, hielp bij mij vroeger heel goed!

Neusspray gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100