Waarom komt anorexia bij vrijwel alleen maar vrouwen voor?

Ik heb nog nergens ooit gehoord van een jongen met anorexia.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het komt wel voor bij mannan: http://anorexia-nervosa.suite101.com/article.cfm/anorexic_man_recovers_successfully Echter, vrouwen worden in de maatschappij veel sterker beoordeelt op hun uiterlijk dan mannen (En/of mannen trekken zich het minder aan). Een vrouw moet er verzorgt ed uitzien. Daarom kijken vrouwen veel nauwkeuriger naar hun uiterlijk, en vergelijken zich sneller met anderen. Hierdoor ontstaan ook dit soort geestelijke ziektes sneller bij vrouwen dan bij mannen.

Ik denk omdat uiterlijk voor de meeste meisjes heel erg belangrijk is, ze zien hun voorbeelden in tijdschriften, clips, en ze denken dat ze op barbie moeten lijken. Maar er zijn ook jongens met anorexia maar daar hoor je nog niet zo heel veel van. daar zit ook nog een groot taboe op. Ik vond net het volgende : Elk jaar melden zich zo’n duizend meisjes bij de huisarts met een eetstoornis. Daar staan zo’n dertig jongens tegenover. Zij worden onder meer geholpen in het Centrum Eetstoornissen Ursula in Leidschendam. “We weten niet precies hoeveel mannen een eetstoornis hebben”, vertelt Eric van Furth van het Ursula. “Maar er zijn aanwijzingen dat het er fors meer zijn dan we nu zien. Het taboe en de schaamte zijn nog steeds voor veel jongens een te hoge drempel om zich te laten behandelen."

Bronnen:
http://headlines.nos.nl/forum.php/list_mes...

in het nieuwe KRO programma over anorexia zit ook een jongen, die anorexia heeft, dus ze bestaan wel, schijnen er zelfs steeds meer te komen

Mannen kunnen het ook hebben, lees dit maar eens. Anorexia Nervosa komt 10 keer zovaak bij vrouwen voor als bij mannen, zoals je bij 'de cijfers' kunt lezen. Door deze scheve verhouding wordt er vaak alleen gesproken over meisjes of vrouwen met Anorexia Nervosa, terwijl we natuurlijk de mannen die aan deze eetstoornis lijden niet mogen vergeten. Waarom maar 5-10% van de Anorexia Nervosa patiënten man is, zijn de wetenschappers nog niet uit. Er wordt aangenomen dat dit verschil mede wordt veroorzaakt door de verschillen in sociale omgeving tussen mannen en vrouwen. Vrouwen voelen vaak een druk om dun en slank te zijn, terwijl mannen gespierd willen zijn. Ook hanteren mannen en vrouwen verschillende methoden om gewicht te verliezen. Mannen hebben vaker de neiging meer te gaan sporten wanneer ze willen afvallen, terwijl vrouwen sneller voor een dieet kiezen. Daarnaast wordt er door wetenschappers gedacht dat er veel mannen ondergediagnoseerd zijn omdat de diagnose bij mannen moeilijker te stellen is. Amenorroe, het uitblijven van de menstruatie, komt bijvoorbeeld alleen bij vrouwen voor. Misschien zijn veel mannen ook bang om ermee naar buiten te komen, omdat het gezien wordt als vrouwen probleem. Er zijn enkele verschillen tussen mannen en vrouwen met een eetstoornis. Zo hebben 37% van de mannen met een eetstoornis een baan, of beoefenen ze een sport, waarbij een licht gewicht belangrijk is. Bij vrouwen is dit 13%. Beroepen of sporten waarbij een laag gewicht gewenst is zijn bijvoorbeeld jockeys, worstelaars, atleten, bodybuilders en zwemmers. Over het algemeen is het zo dat mannen alleen tijdens het 'actieve' seizoen van deze sport gewicht verliezen, maar daarna gewoon weer aankomen. Vrouwen blijven vaak geobsedeerd door dun zijn. Daarnaast begint de eetstoornis bij mannen gemiddeld enkele jaren later dan bij vrouwen.

Bronnen:
http://www.agirl.nl/index.php/Anorexia-bij...

Het komt inderdaad vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Echter, de laatste tijd neemt annorexia bij jongens ook toe. Onlangs nog vertelde een vriendin (kinderverpleegkundige) dat er op haar afdeling een jongen van 11 werd opgenomen met annorexia. Zij zei ook dat het de laatste jaren aan het toenemen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100