Herkent iemand de volgende symptomen?

Soms voel ik me slap en heb last van spierpijn. Als ik dan thuiskom heb ik reuze trek en eet veel. Ik voel me echter pas beter als ik een flinke lepel honing in mijn thee gedronken heb.

Nee, ik heb geen suikerziekte, ben er al een paar keer op getest. Na allerlei onderzoek is er niets gevonden. Toch komt het om de paar maanden terug en heb ik er weer een paar weken last van.

Wat o wat kan het toch zijn?

Extra symptomen: soms meer dan normale transpiratie en vaker last van diarree dan normaal.

Wellicht iemand die deze symptomen herkent?

Weet jij het antwoord?

/2500

heel heel heel misschien wel atrofie: Atrofie, letterlijk 'zonder voeding', is een afname van weefsel- of orgaanmassa. Er zijn twee soorten atrofie: numerieke atrofie (afname van het aantal cellen) en eenvoudige atrofie (afname van de celfunctie). Een voorbeeld van (eenvoudige) atrofie is het afplatten van de darmvlokken. De darmvlokken die normaal zorgen voor een vergroot oppervlak van de dunne darm "verdwijnen" langzaam. Door deze atrofie verslechtert de opname van bouwstoffen uit het voedsel. Niet opgenomen bouwstoffen verlaten met de ontlasting het lichaam weer. Als gevolg hiervan kunnen klachten ontstaan als diarree, verstopping, groeistoornissen, humeurigheid en vermoeidheid. Ook kunnen tekorten ontstaan aan onder meer vitamines en ijzer. Er wordt ook van atrofie gesproken bij afname van spierweefsel door tekort aan voedingsstoffen. De spierkracht neemt dan af.

Mogelijk dat de link je iets verder helpt want mijn eerste ingeving is toch een hypo. Maar ik zou beslist niet zelf gaan "dokteren" maar gewoon met de klachten naar de huisarts gaan.

Klinkt als een gewone bloedsuikerdip aan het eind van de middag. Heb ik ook. Een paar koekjes en het verdwijnt.

klinkt naar mijn ervaring als Candida Syndroom Op Microniveau (CSOM) in combinatie met hypoglykemie ... Heb ik ook gehad... reguliere artsen herkennen dit beeld niet snel... Ga aub naar http://www.candidiasis-stichting.nl/ en kijk of je herkent wat dat omschreven wordt.... sterkte ermee...

Bronnen:
http://www.candidiasis-stichting.nl/

Ik herken de symptomen als die van een lage bloedsuikerspiegel. Er kan ook (een neiging tot) trillen mee gepaard gaan - houd je handen horizontaal voor je buik en kijk of je dat zonder neiging tot trillen kunt doen. Om te controleren of het aan je bloedsuikerspiegel ligt, kun je, als het weer gebeurt, twee of drie suikerklontjes nemen, of van die suikerstaafjes die in de meeste bedrijven bij het koffieapparaat liggen. Geen zoetjes, gewoon echte suiker. Als het dan binnen tien minuten ophoudt, had je inderdaad een te lage bloedsuikerspiegel. Let wel: de suikermethode is alleen bruikbaar als test, je moet het niet elke keer als remedie gebruiken. Lage bloedsuikerspiegel kan aan een heleboel dingen liggen. Een nog-net-geen-suikerziekte is daar één van. Het kan ook zijn dat je te weinig eet. Misschien moet je vaker op de dag kleinere hoeveelheden eten. Hoe dan ook, doe de suikerklontjestest - die is eenvoudig, snel en ongevaarlijk. Als je dan weet dat het inderdaad aan je bloedsuikerspiegel ligt, kun je daarmee naar een arts of een diëtist.

Laat misschien je bloed een keer testen op je schildklierfunctie; slapvoelen, spierpijn, veel trek, meer transpireren en diarree: allemaal symptomen van een te snel werkende schildklier. Maar vaak krijg je dan ook last van psychische klachten. Het kan natuurlijk het ook iets anders zijn, het zijn van die vage klachten die bij heel veel dingen voorkomen. Dat van die honing heeft niet echt iets met de schildklier te maken dus dan denk ik inderdaad eerder aan iets met de bloedsuikerspiegel, diabetes, enz.

De antwoorden laten precies zien waarom het niet zo'n goed idee is om een stel ongekwalificeerde vreemden online te vragen om een diagnose. De teller staat al op vier compleet verschillende aandoeningen: hypoglycemie, atrofie, schildklierdefect en candida. En grote kans dat er nog meer bijkomen, die je niets vertellen over wat er aan de hand is en je waarschijnlijk wel ongerust maken over dingen die je waarschijnlijk niet hebt, zeker niet allemaal tegelijkertijd. Om erachter te komen wat er aan de hand is, zul je toch echt bij een arts moeten zijn. Ben je alleen bij de huisarts geweest of ook bij een specialist? Als je alleen bij de huisarts bent geweest, zou ik er nog een keer heengaan en vragen om een verwijzing. Ik zou denken naar een internist, maar ook ik ben geen arts, dus je huisarts kan ongetwijfeld beter inschatten of dat de beste specialist is om onderzoek te laten doen. Hou rekening met de mogelijkheid dat er niets gevonden wordt. Dat betekent niet dat je niets mankeert, of dat de arts niet bekwaam is. Het menselijk lichaam is gewoon een onwaarschijnlijk complexe machine, ook zonder een heel specifieke aandoening kan het gebeuren dat het even allemaal niet even goed werkt als normaal. Wat zo'n specialist in ieder geval wél kan doen, is aandoeningen uitsluiten. Dan weet je zeker dat je geen insuline hoeft te spuiten of schildklierhormoon te slikken. Intussen, zolang je niet weet wat er aan de hand is, toch een klein advies: Je weet dat een kop thee met een lepel honing helpt, om welke reden dan ook. Maak gebruik van die kennis. Wacht niet af tot je je weer zo voelt in de wetenschap dat je je pas beter zal voelen als je thuis een kop thee met honing kan drinken. Koop een klein knijpflesje vloeibare honing en stop dat in je tas. Thee is overal te krijgen, en de honing kun je zelf meenemen. Door voorbereid te zijn met iets waarvan je weet dat het werkt, kun je voorkomen dat je je langer dan noodzakelijk zo vervelend voelt. Succes bij de dokter!

SusyQ slaat de spijker echt goed op de kop. Als je het niet vertrouwd ga er dan mee naar een arts en laat je desnoods doorverwijzen naar een specialist. Je hebt ook altijd recht op een second opinion dus als je geen bevredigende verklaring krijgt geef dat dan vooral aan. Als je zelf gaat dokteren kom je vaak toch op de meest erge en gruwelijk zeldzame afwijkingen waar idd de meeste artsen nooit van gehoord hebben omdat niemand het heeft. Meestal is de eenvoudigste verklaring de juiste. Als je opties tussen een lage bloedsuiker spiegel en een super zeldzame schimmelinfectie zitten neem dan vooral in eerste instantie het eerste aan tot een arts je iets anders verteld. En zoek daadwerkelijk een echte arts op (en niet 1 of andere alternatieveling die zijn zogenaamde diploma uit een pak cornflakes heeft gehaald). Ga er ook van uit dat die arts enigszins competent is en dat als hij/zij niks vind er misschien ook daadwerkelijk niks (bijzonders) aan de hand is. Er is zeg maar een heel goede reden dat artsen zo lang moeten leren. Het is een VAK. Niet iets dat je uit een online medische encyclopedie haalt. En nog minder iets dat je aan een stel paniek zaaiende hypochonders op internet moet vragen.

Dag Jojo, natuurlijk kan je naar je dokter gaan om deze klachten te bespreken.Soms komt daar ook weinig uit! Een natuurlijk middel wat je tegen diaree kan gebruiken is bosbessensap, het verminderd het hongergevoel. Ik gebruik het namelijk zelf ook. Ik herken namelijk het hongergevoel. Denk er om dat je vooral witte suiker vermijd het is een vergif. Wat ik ook gebruik is het kruid Fenegriek, dit kruid verwijderd afvalstoffen,( Je klaagt over last van je spieren) maar of dit kruid bij je past zal je moeten uitproberen. Mocht je naar je dokter gaan een er komt niets uit, ga dan je voedingsmiddelen eens na, het kan best zijn dat bepaalde voedingsmiddelen niet bij je passen. Misschien is eten volgens je bloedgroep ook een tip! Even een gedeelte uit mijn boekje gids voor gezonde voeding Bosbes Herkomst ------------- Deze bladverliezende struik komt in Europa en Noord-Amerika in het wild voor op veenachtige grond. De laatste tijd wordt ze ook in cultuur gebracht. Eigenschappen ---------------------- De medicinale waarde van deze plant, die ze vooral te danken heeft aan haar hooggehalte organische zuren, te weten looizuur, appelzuur en citroenzuur is al heel lang bekend. Ook in de allopathie wordt het sap gebruikt als middel tegen diaree. De Bosbes is een waar wondermiddel voor onze darmen, ze maakt zelfs de tyfusbacil onschadelijk en maden gaan er voor op de loop. Dat het gebruik van bosbessen een zeer donkere ontlasting geeft, moet men dan maar op de koop toe nemen en er zeker niet van schrikken; het hoort bij de bosbes. De bosbes heeft nog meer pijlen op haar boog. Ze is bloedstelpend en biedt hulp bij heftige menstruele bloedingen, bloedende aambeien en bloeden tandvlees. Ook voor diabetici is de bosbes een waar medicijn.Wie last heeft van de lever vindt er eveneens baat bij evenals lijders aan spataderen. Verdunde bosbessensap is hét drankje bij uitnemendheid bij koorts. Thee van de bladeren is heilzaam bij blaas en nierbekkenontsteking en reuma.

Stress kan een oorzaak zijn. Te weinig korte rustpauzes tussendoor, te weinig drinken en eten of niet op tijd.

Het bloedsuikerverhaal is gekoppeld aan Candida, de schimmel heeft namelijke en grote behoefte aan suiker. De huisarts kan hier wienig of niks mee, dus beter direct naar een arts of HBO therapeut voor natuurgeneeskunde of orthomoleculaire geneeskunde gaan, die kunnen de juiste diagnose stellen en met dieet en supplementen de zaak in orde brengen. Voor adressen: zie bron. De Overheid wenst namelijk de consument niet te beschermen tegen bedriegers en kwakzalvers, dus iedereen mag zich natuurgenezer noemen! Je bent er mooi vroeg bij, dus dan is het niet zo moeilijk op te lossen. Als je er mee doorloopt wordt het meestal van kwaad tot erger en gaat er uiteindelijk steeds meer in je stofwisseling en hormoonstelsel uit de pas lopen. Suiker nemen is het slechtste wat je doen kunt: door de insulinepiek die dat oplevert krijg je kort daarna een veel grotere dip, omdat de productie van insuline niet acuut te stoppen is. Een dieet helemaal zonder suikers en geraffineerde witmeelproducten (ook lege koolhydraten) geeft na een korte aanpassingsperiode meestal een grote verbetering.

Bronnen:
www.infolijn-ag.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100