Is het waar dat in nederlands drinkwaterleidingen fluoride inzit? En als ja is dan ook dat water in flessen fluoridewater?

Ik wil graag weten op dat verhaal klopt dat in nederlandse drinkwater fluoride inzit?
En als het zo is,is dat water wat ik in de supermarkt koop ook met fluoride?
Ik zelf ben een echte waterdrinker omdat het gewoon gezond is,maar als ik hoor dat er fluoride inzit ben ik echt in SHOCK,om in een land waar zo veel reclame gemaakt word over gezondheid en dan fluoride aan de bevolking geeft, is dan en groote skandal.
Als het echt waar is vind ik het niet te geloven om fluoride is een gevaarlijk gif dat een tijdbom is voor mens en dier.
Je kunt er op later tijdschip heel erg ziek van worden en er allemaal lichamelijke en geestelijke klachten van krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland wordt geen fluoride meer aan het water toegevoegd. Ook niet aan flessen water. In sommige landen, met name Ierland, de Verenigde Staten en Canada wordt een deel van het drinkwater wel gefluorideerd.

Bronnen:
wiki

Nee, in het Nederlandse drinkwater zit geen fluoride, al nit meer sinds 1973 Een algemene opvatting die leefde in de 60-er en 70-er jaren van de twintigste eeuw was dat fluoride-ionen aangeboden in het drinkwater tandbederf kan voorkómen. Er is echter nooit wetenschappelijk aangetoond dat het innemen van fluoride tandbederf kan voorkómen. Er is wel, en overtuigend, aangetoond dat bij fluoridering van drinkwater tandbederf veel minder snel voortschrijdt. Juist de tandartsen waren sterk voor fluoridering van drinkwater. Op 22 juni 1973 maakte de Hoge Raad een einde aan de fluoridering van drinkwater. Het innemen van (veel te veel) fluoride kan schade aan de gezondheid berokkenen. Als je geen nierpatient bent, kan een beetje fluoride, zoals in tandpasta's echt geen kwaad. Toegevoegd na 12 minuten: Flessen water, die je in de supermarkt koopt, is niet van betere kwaliteit dan het Nederlandse kraanwater. Wel zitten daar vaak mineralen in en je zou op het etiket van zo'n fles moeten kijken wat er precies in zit.

Bedenk dit, er zijn weinig plekken in de wereld waar het water ook maar van vergelijkbaar niveau is als het water dat in nederland uit de kraan komt. Spa blauw is precies hetzelfde water wat in de provincie Utrecht uit de kraan komt. Buiten de provincie Utrecht is het enige verschil de hoeveelheid kalk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100