heeft een mondkapje zin?

wanneer er beelden worden getoond in combinatie met de varkensgriep zie ik dat veel mensen een mondkapje dragen. heb je hierdoor echt minder kans op de varkensgriep of is dit vooral psychologisch?
(dan weet ik of ik er vast een paar aan moet schaffen;)!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Els; Ik hoorde gisteren een deskundige (bacterioloog?) op de radio die het nut ervan erg in twijfel trok. Als je zo'n kapje enige tijd draagt als besmet persoon is het een broeiplaats voor baccilen en als je het als niet-besmet persoon draagt zou je eigenlijk om de paar uur een nieuwe om moeten doen. Beter is het volgens hem om terughoudend te zijn in direct contact met anderen, van je af te niezen en vooral goed en vaak je handen wassen.

Bij Pauw en Witteman zeiden ze van niet..

Nee. Mondkapje heeft waarschijnlijk vooral zin in vliegtuigen, waar de lucht door het vliegtuig blijft circuleren. Het is veel belangrijker je handen vaak te wassen. Mensen niezen in hun handen, snuiten hun neus -> bacillen aan de handen etc. Zie link van RIVM.

Bronnen:
http://www.rivm.nl/cib/themas/varkensgriep...

Het mondkapje is een fopspeen die bestuurders ter beschikking stellen om te verhullen dat ze met lege handen staan.

nee, het houdt de virussen uiteindelijk niet tegen.

Het mondkapje is een middel om je te beschermen tegen de varkensgriep, maar niet het middel. Je moet met een aantal dingen rekening houden. Zo zijn lang niet alle mondkapjes goed genoeg en moeten ze ook regelmatig vervangen worden. De griep kan trouwens ook via andere wegen in je lichaam terecht komen, niet alleen via je neus/mond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100