Wat hebben de schildklieren voor functie in je lichaam? En waarom worden ze soms verwijderd?

Ik heb ontstoken schildklieren en mijn huisarts verwijst mij naar het ziekenhuis om ze te laten verwijderen
maar ze hebben toch een functie ergens in, zijn er mensen met ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

De schildklier regelt de stofwisseling door middel van afgifte van hormonen. De schildklierhormonen hebben een belangrijke functie bij o.a: - reguleren van de hartslag en de bloeddruk - mede voor verbranding van een teveel aan vetten - energieverbruik, maakt in het lichaam opgeslagen energie beschikbaar voor actie. - bevordering van het geestelijk welzijn - bevordering van de groei Bij kinderen: een belangrijke factor in groei van botten, spieren en zenuwweefsel. Voor informatie kan je bij onderstaande link kijken (en de vele reacties van lezers) http://sila.infoteur.nl/specials/schildklier-en-bijschildklier.html Misschien dat je met deze informatie nog een gesprek met je huisarts kunt aangaan over de noodzaak / de overwegingen van het verwijderen van de schildklier.

de schildklier produceert vooral hormonen die van belang zijn voor de stofwisseling.Wat de operatie betreft vind je enige uitleg in bijgevoegde pdf bestand

Bronnen:
http://www.azstlucas.be/info/pdf/2006%20sc...

Je kunt aan het antwoord hierboven al zien dat de schildklier belangrijk is voor heel veel processen in je lichaam. Wat dan ook het gevolg is van hem laten verwijderen: de rest van je leven medicijnen slikken en onder medische behandeling blijven. De schildklier verwijderen is dus een ingrijpende operatie.

Ik vind het zo merkwaardig dat je spreekt over meervoud. Er is toch maar een schildklier? Bedoel je eigenlijk iets anders? Als de schildklier is verwijderd, kan je heel goed verder leven, maar moet je schilklierhormoon met medicijnen worden aangevuld, meestal thyrax.

Er bestaat slechts 1 schildklieren en dus niet klieren. Zoals uit de bovenstaande antwoorden blijkt is het een zeer belangrijk orgaan. Ik vind het merkwaardig dat de huisarts je doorstuurt voor verwijderen. Het is namelijk niet aan hem om daarover te kunnen oordelen. Slechts een specialist kan je hierover adviseren. Verwijderen is een aller-aller-laatste redmiddel. Mijn voormalige man had ook problemen met zijn schildklier. Daardoor was hij extreem dun geworden. Toen heeft hij een kuur gehad met radioactief spul, waardoor de schildklier als het ware opnieuw opstarten. Dat is goed gegaan waardoor hij nu een normaal gewicht heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100