hoe kan ik littekens van puistjes wegkrijgen/verminderen?

ik ben nu 16, heb sinds 2 jaar puisten op mijn voorhoofd.
vanalles geprobeerd aan lotions en dergelijke. als ik gestrest ben krab ik ze soms perongeluk open. nu heb ik geen echte puisten meer maar wel een hele onzuivere huid met littekens en lelijke/kapotte stukjes huid. het is dus nog maar pas gebeurd, 2 jaar geleden tot nu toe. kan ik er uberhaupt nog iets aan doen (aan de littekens) of zou het later vanzelf weg gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegen littekens helpt weinig. Je zult ze nooit helemaal weg krijgen dus verwacht geen wondermiddel dat pats boem alles weer zuiver krijgt. Maar probeer in ieder geval biodermal olie ( te koop bij de etos ) of aloe vera in creme vorm in capsule vorm of in olie dat je door moet slikken.( ga naar het reformhuis voor verdere informatie daar over) Of maak een afspraak bij de huis arts en vertel m wat je dwars zit. Hij zal dan kijken of je terecht kunt bij een specialist zoals een huidarts ( dermatoloog of allergoloog) Hoewel je gezien je leeftijd daarvoor waarschijnlijk nog niet in aanmerking ( Er word gezegt dat puistjes nou eenmaal bij je leeftijd horen)komt Maar uiteraard hoop ik het wel voor je

Kijk hier eens op: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/23061-littekens-vervagen-en-verwijderen.html Veel suc6!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

het kan wel verminderd worden door vitamine E creme deze staat erom bekend dat het littekens verminderd

Bestel via de apotheek Royal Jelly (koninginnegelei). Deze werkt uitstekend bij littekens. Wel de pure en niet eentje die verwerkt is in andere creme's Je kunt er op internet van alles over lezen. Google maar eens.

Kan wel iets doen tegen de puistjes. Ga naar de drogist en vraag om clindamycine lotion 1%. Die heb ik ook en werkt na een paar keer gebruiken echt goed! Ik heb geen puistjes meer. En nu het zomer is, ga een keer naar het strand! Als ik naar het strand ben geweest zijn alle puistjes weg! Dat komt door de zon die droogt ze uit. En het zeewater dat komt door het zout erin (moet je wel in de zee gaan).

Er zijn in deze tijd best wel veel zalfjes,enz.. die je kan gebruiken om het een beetje te camoufleren of zelfs te laten verdwijnen ... soms gaat het zelf weg.. Maar mijn advies ... bij de huisarts gaan,misschien weet hij wat.Zo niet dan even in de drogist vragen...vaak hebben ze er wel wat tegen.

Het enig goed werkende middel heet TIJD, Na een paar jaar ben je van de problemen af. Je kunt allerlei crêmes en lotions gebruiken en ze geven wel enig resultaat. Voor de littekens kun je calendula ge bruiken die zorgen voor vervaging.

Ik heb hier altijd liposomen voor gebruikt, perfect resultaat ! Toegevoegd na 1 minuut: Moet wel zeggen dat ik dit direct na de wond of litteken gebruikt had vanaf het moment dat deze dicht was. Dus ik weet niet wat het doet na 2 jaar.

Klinkt als acne. De gangbare stelling in de geneeskunst is dat voeding daar geen effect op heeft maar dat betwijfel ik. Lees het (misschien wat technische) artikel op het bijgaande webadres eens. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk de oorzaak aan te pakken in plaats van symptomen te bestrijden.

Bronnen:
http://www.chivo.nl/modules/news/article.p...

natuurlijk zal de tijd de littekens vervagen en helpen alle cremes een beetje. Echter als je echt van je littekens af wilt zal je naar een dermatoloog moeten ( na verwijzing door je huisarts) die kan dermobrasie of chemische peelings toepassen. Dit zal je huid er echt beter uit laten zien. Dit kan overigens alleen als je echt van je acne af bent.

Bronnen:
Eigen ervaring

Je kan naar een dermatoloog gaan. Als de puistjes minder zijn calendula zalf gebruiken, Vitamine E creme. Of naar de schoonheidsspecialist.

Biodermal Littekencreme. Dit werkt zowel in het begin stadium als in een later stadium wanneer je het litteken al een hele tijd hebt.

Bio-Oil draagt bij tot het verminderen van alle soorten littekens. Ook is het zeer effectief voor het behoud van elasticiteit van het littekenweefsel op gewrichten en andere plaatsen waar veel beweging plaatsvindt. Aanbrengen Masseer Bio Oil tweemaal per dag, voor een minimumperiode van 3 maanden, cirkelsgewijs in op het litteken en de omringende huid, voor het gewenste resultaat. Recente littekens hebben een grotere kans op vermindering binnen een kortere tijdsperiode, maar oudere littekens hebben ook baat bij regelmatig gebruik van Bio-Oil. Bij nieuwe littekens mag Bio-Oil pas gebruikt worden als de wond eenmaal genezen is. Bio-Oil mag nooit op een beschadigde huid gebruikt worden.

Bronnen:
http://www.bio-oil.com/nl/littekens/index.html

calendula emulsie van vsm, geneest wondjes en beschdigde huid vrij snel en gaat littekenweefsel tegen... t is gemaakt op basis van goudsbloemen... werkt trouwens ook mieters tegen waterpokken, wat elke moeder zon beetje zal beamen... vroeger gebruikte ik zwavelzeep tegen puistjes... droogde puistjes uit maar ook de huid zelf wel wat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100