Licht geligeverkleuring op huid is het gevaarlijk?

mijn vingers zijn licht geel/wit en blauwe vingertopjes terwijl mijn hand gewoon bruin is, Heb ook weinig gevoel in de vingers wie weet wat het is heb er al lang last van.

Toegevoegd na 27 minuten:
Met LANG LAST VAN bedoel ik 2 dagen.
Niet dat ik het net 1 uurtje heb.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik blijf voorlopig nog wel in het ziekenhuis.

Ik heb het wel eens vaker gehad maar nog nooit zo erg!
Door een onderzoek denken ze dat het het Fenomeen van Raynaud is. Verder onderzoek is noodzakelijk. Mijn hand is nu weer normaal ik heb nu alleen tintellingen in mijn hand.
Er zaten geen bloedvatten bekneld.

Toegevoegd na 1 dag:
Ik blijf voorlopig nog wel in het ziekenhuis.

Ik heb het wel eens vaker gehad maar nog nooit zo erg!
Door een onderzoek denken ze dat het het Fenomeen van Raynaud is. Verder onderzoek is noodzakelijk. Mijn hand is nu weer normaal ik heb nu alleen tintellingen in mijn hand.
Er zaten geen bloedvatten bekneld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Blauwe vingertopjes kan geloof ik wijzen op te weinig zuurstoftoevoer in het bloed.

Het zou een doorbloedingsprobleem kunnen zijn. Dat kun je makkelijk zelf testen. Houd één hand horizontaal voor je. Kies een vinger uit, en knijp met twee vingers van de andere hand hard in de nagel van de uitgekozen vinger. Van boven naar beneden samenpersen, bedoel ik niet van links naar rechts want dat is pijnlijk. Door het knijpen zal de nagel wit worden. Laat dan los, en kijk hoe lang het duurt voordat de nagel weer rood wordt. Bij een gezond persoon gebeurt dat binnen een seconde, maximaal twee seconden als je oud bent. Duurt het bij jou langer, dan heb je veel te weinig bloeddoorstroming. (Als het bij je nagels niet lukt omdat die al wit zijn zonder dat je erop duwt, zoek dan een ander plekje uit, dat nog wel enigzins rood is. Bijvoorbeeld de rug van je hand, daarop kun je ook een mooie witte vlek maken door er hard met je duim op te drukken.) Is het te weinig bloeddoorstroming, zorg dan dat je in ieder geval genoeg drinkt, en *ga naar de dokter*. Langdurig een storing in de bloedsomloop kan vervelende gevolgen hebben, maar als je er op tijd bij bent is er niets aan de hand. Het kan trouwens ook wijzen op een andere, onderliggende oorzaak; bijvoorbeeld suikerziekte, maar veel andere dingen zijn ook mogelijk. Trouwens, ook als de bloeddoorstroming in orde is, kun je er voor de zekerheid beter even mee naar de dokter gaan.

Ik geloof dat ik ergens heb gelezen dat dit een symptoom van blauwzucht is. Ik zou er in ieder geval mee naar de dokter gaan.

Maar wat wil je nu eigenlijk van ons weten. Je ligt in het ziekenhuis zoals ik begrijp dus wordt er al naar gekeken toch.Lig je trouwens daarvoor in het ziekenhuis of heb je ook andere klachten waar je voor in het ziekenhuis ligt.

Als je in het ziekenhuis ligt, zit je natuurlijk heel dicht bij de eventuele "oplossing en oplossers". Dus het lijkt me zaak dat je bij de eerst volgende doktersronde hier even uitgebreid over praat of de verpleegkundige er met nadruk op aanspreekt. Is het iets wat nu onderzocht word probeer dan even op de uitslag te wachten, maar laat wel weten dat het je erg veel zorgen geeft. Veel succes en beterschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100