welk boek raad je me aan?

ik ben 17 jaar en heb dyslexie, ik lees dus niet zo heel makkelijk en heb ook bijna geen boeken gelezen. als ik begin aan een boek lees ik het bijna nooit uit. welk boek/soort boek raad je me aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De brief voor de Koning van Tonke Dragt, en eventueel het vervolg, De geheimen van het wilde woud. Redelijk makkelijk te lezen, ridder/avonturenverhaal, en het mag dan een kinderboek zijn, het is een meermalen bekroond verhaal, en ik herlees ze nog steeds. (ben 35) Kinderboeken worden vaak erg goed geschreven qua verhaal. Ik hou van goed geschreven verhalen! :-)) De volwassenen romans, vind zelfs ik soms aardig ingewikkeld, terwijl de kinderboeken ( voor 12 tot 16 jaar) juist geschreven zijn op een manier die leesbaar blijft! en de verhalen toch spannend zijn.

Geheim Agent - Mirjam Oldenhave http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/geheim-agent/1001004002051052/index.html?Referrer=ADVNLGOO0020086176bnm Het is een spannend boek. En een makkelijk boek om te lezen. Ik weet niet of je het van vind omdat je al 17 bent, maar kijk maar ff ;D Toegevoegd na 3 minuten: Dat zei ik dus net.. Ik weet niet of je het wat vind omdat je al 17 bent! Er zijn wel boeken voor jouwn leeftijd, maar die staan meestal vol met moeilijke woorden.. Succes iniedergeval!

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Misschien kunnen ze je op de bieb helpen, je het tegenwoordig boeken voor volwassenen die wat eenvoudiger herschreven zijn.

Het beste advies wat ik je kan geven is lees een boek over een onderwerp wat je interesseert. Houd je van muziek, lees iets over een muzikant, houd je van natuur, lees iets over dieren, houd je van oude dingen, lees iets over een archeoloog ofzo. Ga eens naar een bibliotheek en lees dan van een aantal boeken de eerste bladzijde, dan weet je of het je pakt of niet. Eneeeeeh, vergeet hierbij de kinderboeken niet, zelf heb ik onlangs de boeken van Pinkeltje nog een keer gelezen ERRUG leuk! Wat ook op elke leeftijd leuk is, is Kruimeltje.

Misschien zijn luisterboeken een oplossing! Je kan ze downloaden en tegenwoordig is steeds meer bibliotheken vinden.

Het beste kan je naar de openbare bibliotheek gaan. Als die in jouw woonplaats niet al te klein is, dan is er waarschijnlijk wel een collectie met het etiket "Makkelijk lezen". En met deze website kom je misschien ook een eind op weg: http://www.makkelijklezenplein.nl/index.php?id=1025

de stichting stiep heeft een lijstje boeken voor weinig ervaren lezers daar kun je de catalogus downloaden en zelf uit die lijst kiezen

Bronnen:
http://www.stiep-educatief.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100