hoe ontstaat wekedelenreuma?

hoe ontstaat wekedelenreuma?
En wat zijn de eerste symptomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weke delen-reuma is de verzamelnaam voor aandoeningen aan spieren, pezen, banden, kapsels, slijmbeurzen en tussenwervelschijven. De gewrichten zelf zijn niet aangedaan, maar de weefsels eromheen. Vandaar de naam weke delen, want een gewricht is een hard deel. Tot dit soort reuma behoren fibromyalgie en peesontsteking. Fibromyalgie kenmerkt zich door langdurige pijn in spieren,peesaanhechtingen en banden en komt veel voor. Je hebt dan pijn op meerdere plaatsen in de spieren, pezen en gewrichtsbanden. Bij onderzoek wordt bij fibrom. geen specifieke afwijkingen in de spieren gevonden, ook geen afwijkingen in bloed of urine en reumatesten zijn ook niet afwijkend. het is niet bij iedere patiënt hetzelfde ener wordt dan ook gesproken over fibromyalgie-syndromen. Het kan een gevolg zijn van overbelasting van een groep spieren en gewrichten, bijv. in de sport of zwaar lichamelijk werk, maar ook wel van algemene uitputting, slecht slapen, stress. Het kan ook het gevolg zijn v.e. blessure die wel genezen is,maar waar in de weefsels pijn en spanning overblijft. Deze vorm komt het meest voor bij mannen. Er is nog geen behandeling waarmee het genezen kan worden. Tegen de pijn kunnen medicijnen helpen en soms hebben mensen baat bij fysiotherapie of psychotherapie.

Bronnen:
http://www.levenmetreuma.nl/content/weke-d...

Fibromyalgie (weke-delen-reuma, fibrositis-syndroom, myofaciaal pijnsyndroom, fibromyitis) is een aandoening waarbij steeds meer spiervezels wegkwijnen (= atrofiëren) en worden vervangen door bindweefsel. Er is meestal geen ontsteking aantoonbaar. Het kan overal in het lichaam voorkomen (bij vrouwen vaker dan bij mannen), maar beperkt zich meestal tot bepaalde gebieden, zoals de hals, schouder, borst, ribbenkast, lage rug en dijen. Fibromyalgie kan ook deel uitmaken van RSI (= repetitive stimulation injury). De oorzaak van fibromyalgie is niet precies bekend. Het ontstaan en/of de ernst van de klachten bij fibromyalgie kunnen worden bevorderd door factoren als: angst, depressiviteit, stress, chronisch slaap-tekort of niet-verkwikkende-slaap, koude en vochtige woon- of werkomgeving, overbelasting en vermoeidheid, infectieziekten, blessures, gewrichtsslijtage (= artrose; vooral bij ouderen), reumatoïde artritis (= RA). Mogelijke verschijnselen van de ziekte zijn o.a.: geleidelijk toenemende pijn (= fibromyalgie) en stijfheid in weke delen, spierstijfheid, spanning in de spieren, pezen en/of gewrichtsbanden, spierkrampen en depressieve moeheid.

Bronnen:
http://www.consumed.nl

Wekedelenreuma is FIbromyalgie en bij sommige erg pijnlijk en bij andere minder. Meestal ontstaat de eerste klachten in de nek en verspringt over je hele lichaam.Dan heb je een tennisarm en dan heb je het weer erg in je rug etc.Daarbij ben je erg moe maar dat is niet de hoofdzaak.De pijn kan je omschrijven als griepklachten. Je moet zeker blijven bewegen en geen bewegingsangst krijgen. Mensen die fibromyalgie krijgen zijn meestal zeer sociale mensen die het moeilijk vinden om nee te zeggen.Als zij na de diagnose te horen krijgen dat ze fibromyalgie hebben is het erg moeilijk om een stapje terug te doen.

Ik heb zelf 'fibromyalgie', had veel pijn op veel plekken. Kreeg de diagnose; fibromyalgie, pillen mee, naar de fisio, ik heb alles in de wind geslagen en dacht, als ik hier mee bezig ga, takel ik af. Nu nog steeds wel pijn maar doe alles, van tuin tot schilderen/klussen. Dit geeft mij juist de kracht om het te handelen. Ik stop uiteraard en neem wat rust wanneer het te veel wordt. Je kunt er verder niks aan verhelpen, behalve pijnstillers gaan slikken maar ik negeer het liever dan dat ik pillen slik en dat negeren werkt echt! Geloven dat het over gaat, dat je alles kunt! Je er vooral niet laten door belemmeren. Mensen die zware pijn hebben, ja, die zijn er ook en dat is erg, maar hoe maar je nadenkt over de 'pijn', hoe meer pijn je zult ervaren. Het is nog niet bekend hoe het ontstaat, eerste symptomen, spierpijn, pijn bij aanhechting spieren.

ik kreeg het eerst in de heupen dan kan je niet lang stilstaan door een zware zeurderige pijn later zit in je hele lichaam,mijn eigen remedie is de sport,doe juist als ik me even goed krachtoefeningen,heb dan ook alles thuis,heb ik erge rugklachtenga ik niet zitten maar trimmen voel me er juist beter door,draag dan wel heubandages enben ingesmeerd met hete creme,s en heb ook de vrije tijd daarvoor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100