voel me ineens raar..

me dochter doet de middagdutje dus k dacht doe dat ook even..maar ben al 3x gestopt met ademhalen en nu heel kortademig en duizelig en wazig voor de ogen bn wel moe wat kan dit zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
ben ook misselijk een vaag gevoel in de buik..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je klachten kunnen een aantal oorzaken hebben. Hyperventilatie is een mogelijkheid. Dat kan ook als je niets doet (dus: als je bent gaan liggen). Je voelt je dan duizelig, "raar", kortademig, alsof je gaat flauwvallen. Hartkloppingen kunnen ook een gevolg zijn. Allemaal onschuldig, hoewel het heel alarmerend aanvoelt. Een andere mogelijkheid is een hypo (in de zin van: suikertekort, mogelijk diabetes). Heb je vandaag voldoende gegeten, ondanks de hitte? Zaten daar koolhydraten bij? Zo niet: snel een boterham met kaas of zo, eventueel voor de heel snelle oplossing een kop (koude?) thee met veel suiker. Vochttekort is ook mogelijk. Ook dan voel je je duizelig. Hetzelfde geldt voor zonnesteek of gewoon oververhitting. Ga dan onder de douche staan, op een aangename temperatuur, en draai de temperatuur heel langzaamaan omlaag - zolang het koud aanvoelt, maar nog wel redelijk aangenaam, is het goed. Dit zijn allemaal zelfmedicatie-oplossingen. Dingen om aan te denken, en om zelf uit te proberen - zolang jij daar een goed gevoel bij hebt. Ik ben niet bij je, dus ik kan hier alleen maar raden, en goedbedoelde tips geven. Je moet zelf bepalen welke tips wel en niet op jou van toepassing zouden kunnen zijn. Bij twijfel kun je het beste de dokter bellen.

Het klinkt alsof je misschien een beetje aan het hyperventileren bent. Heb je al geprobeerd om een paar keer in een zakje te ademen? Mocht het niet helpen, dan zou ik toch even contact opnemen met de dokter.

ga maar even naar de huisarts toe of naar een huisartsenpost en laat even je bloeddruk meten neem iets zoutig nu iets van chips of zo

Het heeft waarschijnlijk te maken met een verkeerde ademhaling, daar kan je je heel gek door gaan voelen. Misschien handig om langs de huisarts te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100