Moet ik mijn moeder vertellen dat ik vroeger geld uit haar beurs heb gestolen?

Een jaar of 8 geleden heb ik een paar keer geld gestolen uit de portomonee van mn moeder. Opeens zit ik hier erg mee. moet ik het haar alsog vertellen of moet ik het voor me houden? Nu ben ik namelijk helemaal niet meer zo. Af en toe stop ik wat geld in haar beurs, om het een beetje goed te maken. Het is al lang geleden. Wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

'Een jaar of acht geleden' is zelf wettelijk bijna verlopen. Ik neem aan dat het niet om honderden euro's per keer gaat, maar af en toe een tientje oid. Ik zou er niet zo mee zitten, en je moeder aan tafel met een kop thee zetten en er over praten. Ik verwacht dat je hiermee eerder respect wint, dan dat je problemen krijgt. Als je moeder een beetje op haar geld let, weet ze waarschijnljik zelf in haar achterhoofd al dat er iemand in huis af en toe ongevraagd zonder terug te betalen aan het lenen was. Ik kan jouw situatie niet beoordelen en weet niet hoe oud je bent. Maar waarschijnlijk nu jong-volwassen. En dan is het 'beginnen met een schone volwassen lei' wel belangrijk voor jouw toekomst met haar; Al was het maar omdat je je er geen zorgen meer over maakt.

Als je er zelf mee zit, kan je het haar voor je eigen gemoedsrust. Maar als je denkt dat de band met je moeder er slechter door wordt of dat je moeder er heel verdrietig van zal zijn, zou ik het niet vertellen. Weeg even de voor- en nadelen van vertellen tegen elkaar af. Soms is wat-niet-weet-wat-niet-deert beter, andere keer is eerlijk zijn beter. Toegevoegd na 43 seconden: tikfoutje--- voor je eigen gemoedsrust +vertellen ---

ik denk dat je moeder dat wel weet want ik vermoed dat heel veel kinderen wel eens geld van paps en mams jatten!.. En als het verwijderen van geld niet is opgevallen zou het toevoegen ervan toch wel ergens een belletje moeten laten rinkelen lijkt mij zo! Maar als je er niet lekker bij voelt moet je het zeker ter sprake brengen! Desnoods via een omweg met een gesprekje als " weet je nog van vroeger..." je verteld niet of je nog thuis woont en hoe oud je bent maar als je het lastig vind en niet meer thuis woont in de telefoon een handig alternatief.. Succes!

Dit kan een enorme ballast voor je zijn en kan alleen maar toenemen. Stel je voor dat je in een situatie gaat komen wanneer je het haar nooit meer zou kunnen vertellen. Deze ellende wil je echt niet met je mee dragen. Zoek een geschikt moment uit en probeer het haar te vertellen, je zal hier veel respect mee winnen en het is voor jou een hele opluchting. Je hebt overigens al laten zien dat je berouw toont door af en toe geld terug te stoppen in haar portemonnee. Succes.

Het lijkt me niet zo nodig het te vertellen, tenzij je nog broers of zusters had die mogelijk werden verdacht; dan wordt het een heel ander verhaal.

ik heb dat ook gedaan maar om mezelf te troosten noem ik dat ""genomen"' niet gestolen ik kan dat niet meer goedmaken maar ik denk dat ze dat niet erg vindt

Vertellen.. Om jezelf gerust te stellen, en je moeder laten zien hoe eerlijk haar kind is. Ze zal natuurlijk heel verbaasd reageren, maar uiteindelijk zal ze trots op je zijn. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100