Hoe kan je iemand loslaten die jou graag mag?

Ik ben verliefd op een man die niet verliefd op mij is, maar me wel heel erg kan waarderen. Ik wil hem loslaten omdat vriendschap alleen te pijnlijk voor mij is. Hij mag niet weten dat ik meer voor hem voel.

Toegevoegd na 16 minuten:
Ik heb al een paar keer geprobeerd om hem los te laten maar elke keer zoekt hij weer contact, wat ik dan zo fijn vind dat ik de loslaatpoging opgeef. Maar dan heeft hij het weer eens over een vrouw die hij leuk vindt en dan doet dat zoveel pijn, ben ik daar zo verdrietig om dat ik zeker weet dat het het beste is als ik het contact verbreek. Het is alleen zo moeilijk, omdat hij heel lief voor me is. Ik durf hem niet te vertellen hoe gek ik op hem ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst en vooraf veel strekte toegewenst, ik denk ook dat dit onderwerp, zo te lezen voor jou met "nuchtere"antwoorden niet goed beantwoord is. Immers jou probleem is vooral dat je bang bent voor de pijn die je van een "goed gesprek" kunt overhouden. En dat is logisch als je vanuit jou positie kijkt. Ik zou proberen een situatie te creëren waar hij jaloers zou moeten worden, als hij toch meer om je geeft dan jij denkt. Een beetje vent gaat dan in de aanval en jij hebt in ieder geval duidelijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100