Wat kan je het best doen als je verbrand bent door het zon?

Als ik een uur of 5 onder het zon lig, verbrand ik heel erg..
En ik kan 3/4 dagen niet meer bewegen door de pijn..
Hoe kan ik de pijn verminderen? Heeft iemand misschien middeltjes voor brandende lichaam?
(Graag een recept die ik thuis kan maken)!

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik smeerde me om de half uur wel in met een zonnecreme, maar het heeft vorige zomer niet echt geholpen..

Toegevoegd na 15 minuten:
Ik ben 2 dagen achterelkaar aan het zonnen geweest 1ste dag was ik niet zo erg verbrand, had ook geen pijn.
Dus ik dacht 2 dagen kan geen kwaad..

Weet jij het antwoord?

/2500

Komkommer is DE oplossing. Ik ben eens giga verbrand onder een zonnebank. Bij wijze van grap kreeg ik van mijn college een komkommer: brand was er zomaar uit. Van vaseline hebben ze ook een fijne bodymilk (groene fles) die heel goed werkt.

Yoghurt met citroensap werkt erg goed! Ik verbrand al na 3 minuten en heb dit vaak moeten gebruiken. Ik raad je trouwens af om 5 uur lang in de zon te liggen braden. Het kan schadelijk zijn voor je huid.

De echte 100% Aloë Vera gel.

Voorkomen is beter dan genezen... Zorg vooral in het begin van het seizoen dat je vaak korte tijd in de zon komt. Hierdoor wordt je al een beetje bruin, en verdraag je op die eerste warme dag in mei of juni de zon beter. Je kan ook 'voorbruinen' onder kunstmatig zonlicht.... Vooral in het voorseizoen verbranden veel mensen, omdat de zon wel veel kracht heeft (top van de zonkracht op of rond 21 juni) maar je bent nog nauwelijks bruin, en het is meestal nog zo koel dat je niet vanzelf de schaduw opzoekt op het heetst van de dag.... Gebruik ook een goede zonnecreme met hoge beschermingsfactor, vooral aan het begin van het seizoen. Als je verbrand bent, NIET MEER in de zon! Ook niet als je maar licht verbrand bent. Tot het helemaal genezen is althans (gewoonlijk de derde of vierde dag.) Als het zo ver is, is er niets wat de genezing echt versnelt. Aftersun, komkommer, e.d. kunnen de symptomen heel aardig verlichten, maar genezing moet echt van binnenuit komen, en heeft heel gewoon zijn tijd nodig.

Aftersun met wat HONING er doorheen. In honing zitten stoffen die de huid sterk herstellen. Ieder keer wat vers aanmaken en niet teveel honing, desnoods wat water toevoegen en mengen tot een dunne melkstructuur , zodat het zonder kracht op de huid gebracht kan worden. Resten NIET bewaren dus steeds vers aanmaken Een katoenen pyjama aan en pogen te slapen, 's morgens lauw kort douchen en niet baden. Daarna herhalen of bij sterke verbetering kun je met alleen aftersun doorgaan. GEEN zonnebrand gebruiken, die is om schade te helpen voorkomen, niet on schade te herstellen. Vermijdt de zon resoluut en pas op voor droge lucht. Dit klinkt krankzinnig, totdat je het geprobeerd hebt, de honing heelt veel van de opgelopen schade, de inhibine en andere stoffen in honing komen nergens anders in voor. DIT IS GEEN BROODJE AAPverhaal. Bij gebrek aan aftersun kun je ook van alleen verdunden honing uitgaan. De plakkerige troep moet je voor lief nemen, de winst is veel groter dan de ergernis. Als kleding naderhand vastgeplakt zit, ga dan met pyjama en al onder de lauwe douche en trek die tijdens het douchen uit. Daarna een zeer milde bodylotion (hypoallergeen) als de huid rustig is geworden. Geef je huid enige tijd echt rust (en jezelf ook) en vermijd verdere verbranding. Ik ben hier diep ingedoken omdat ik mijn dierbare vriend en zwager aan huidkanker verloren heb. Hij was een zonaanbidder en is ver voor zijn tijd heengegaan. Toegevoegd na 13 minuten: Per behandeling van het hele lichaam een eetlepel zuivere honing (zonder hittebehandeling, anders zijn de essentiële enzymen vernietigd) ben ik vergeten te vermelden. Samen met de aftersun milk redelijk kwistig opbrengen. Meestal moet je rekenen op een deel honing, een deel aftersum en een deel water gemengd en dat opgebruiken. De pyjama van katoen met lange mouwen en pyjamabroek dienen als spons en zorgt dat het een minder plakkerige boel wordt. Weest voorzichtig met omdraaien en uit bed stappen, anders trekt de plakboel aan de huid, dus bij het opstaan linea recta douchen met pyjama en al aan en tijdens het losweken de pyjama tijdens het douchen uittrekken zonder kracht op de huid los te laten. Je hebt dan kans dat je zelfs niet gaat vervellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100