Als je gegeten hebt, waar is het eten dan na ongeveer 2 uur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na ongeveer twee tot drie uur is het voedsel vermengd met genoeg maagsappen om verder te reizen... Het is echter geen wet van Meden en Perzen... als er wat voedsel klaar is met mengen, gaat dat direct door, en wacht dat niet op de rest van het voedsel, dus in het eerste half uur, verdwijnt er al meer voedsel naar de dunne darm toe.... zie dit artikel: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/23252-het-menselijk-lichaam-de-mond-tanden-en-spijsvertering.html Toegevoegd na 1 minuut: *spijsvertering is eigenlijk heel persoonlijk, en ieder heeft zijn eigen snelheid van verteren.

Bronnen:
Crohnpatient... kweet het een en ander...

Na het eten duurt het ongeveer 6 tot 8 uur voor het eten om je maag te passeren. Na 2 uur bevindt het zich dus zeker in je maag. Voor het voedsel je lichaam weer verlaat kunnen er 24 tot 72 uur verstreken zijn.

In de maag.

Ongeveer twee uur na de maaltijd is het voedsel niet meer als voedsel te herkennen en bevindt het zich op verschillende plaatsen in het lichaam. In de maag worden de vetten verteerd en derhalve hangt het ervan af wat iemand gegeten heeft. Veel vetten..dan bevindt zich een groot deel van het eten nog in de maag. Weinig vetten..dan schuift het reeds door de dunne darm. Banaan, bijvoorbeeld, bevat geen vetten, maar wèl veel koolhydraten. Banaan zit reeds na een paar seconden in de dunne darm om daar even snel die koolhydraten aan het lichaam af te staan. De koolhydraten, als die zich in het voedsel bevinden worden wèl even opgehouden in de maag door de vetten in het eten. Maar als heel spoedig na de maaltijd bevinden die zich toch in de dunne darm. Alwaar die koolhydraten door de darmwand in het bloed opgenomen worden om naar alle delen van het lichaam getransporteerd te worden. Teneinde in alle cellen van het lichaam als brandstof voor dat lichaam te fungeren. En dus is het voedsel niet..maar op één plaats..doch zit al verdeeld over heel het lichaam. Gr. Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100