Waar koop ik tegen een gunstige prijs Magnesiumsulfaat (Epsom Salt, Engels Zout)?

Ik heb prijzen gezien van €12,95 voor 85 gram, maar dat lijkt me wat te veel, volgens mij moet het goedkoper kunnen, terwijl het product dan nog wel te gebruiken is voor medische doeleinden.

Heeft er iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk eens op onderstaande site, daar wordt je vrolijk van!

Hier misschien. http://agrarisch.tweedehands.net/diversen-overige/magnesium-sulfaat-bitterzout-in-vaatjes.htm Tendo Magnesium Sulfaat Pot MERK: Chempropack INHOUD: 1KG RECENSIES: (1) LEVERTIJD: Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis OP VOORRAAD: 15 VOORDEEL: Koop er 5 en betaal € 9.86 per stuk http://www.drogisterij.net/Tendo_magnesium_sulfaat_pot/P/168263

Magnesiumsulfaat is gewoon peperduur, veel goedkoper zul je het helaas niet vinden vrees ik.

Magnesiumsulfaat is wel duur maar niet zo duur alsdat jij vermeld. De hoge prijs komt door het intensieve productieproces. Magnesium kan geproduceerd worden middels elektrolyse van MgCl2 of door metallothermische reductie van MgO. Anno 1988 was de totale productie van magnesium afkomstig uit de omzetting van dolomiet (42%), metaalzouten (36%), magnesiet (4%) en zeewater (18%). Het productieproces voor de vorming van één kilo magnesium kost relatief veel energie, vergeleken met de conventionele materialen in de lichtgewicht-materiaal-industrie. Gekeken naar het volume is het echter juist energiezuiniger dan aluminium of zink, en kan het zelfs de concurrentie met polymeren aan. Bij het recyclen van magnesium zijn er meerdere problemen die omzeild moeten worden: Ongewenste insluitsels in het materiaal: niet-metallische deeltjes, intermetallische verbindingen en delen van oxidehuid. reactiviteit van magnesium: de smelt moet goed afgeschermd worden om de vorming van een oxidehuid te voorkomen. Hiervoor worden smeltzouten gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100