Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je beïnvloeden dat niet steeds hetzelfde orgaan wordt verstoord als lichamelijke reactie op (vrij zware) stress/spanningen/negatief denken?

Zoals vrij algemeen bekend zijn vaak maag/darmen het "slachtoffer", ook bij mij. Dit is vrij ernstig, dus als de stress soms onvermijdelijk is dan zijn hopelijk wel de gevolgen te verminderen of beïnvloedbaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik geloof het niet. Stress is een overbelasting van ons neuraal systeem. Het onderdeel dat het zwakste is gaat klachten geven. Dit is individueel afhankelijk. Ook is er een erfelijke factor in het spel. Wat je eraan kan doen is, ermee leren omgaan. Bv. relaxatietechnieken, yoga, ontspanning door te sporten, wandelen fietsen,..... Bij ernstige klachten ga je best naar de huisarts die kan je best verder helpen. Probeer de stressfactoren te identificeren en ze zoveel mogelijk te mijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100