Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zonder echte inspanning heel vermoeid zijn. Is dit erg en wat kan ik er tegen doen?

Ik heb nu al een tijdje last van heel veel vermoeidheid, zonder dat ik echt inspanning aan het doen ben. Zoals bijvoorbeeld gisteren viel ik om 7uur s'avonds in slaap en werd ik om 10uur in de ochtend weer wakker. Dit is nu ongeveer de vierde keer dat dit is gebeurd. Nadat ik wakker word ben ik eigenlijk meteen weer moe en val ik smiddags weer in slaap. Wat kan ik hier tegen doen en is dit ernstig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou eventueel kunnen kijken of je voeding en beweging in orde is. Voor de rest activiteiten doen die je leuk vindt. Ook raad ik aan om naar een huisarts te gaan. Het kan misschien zo zijn dat je een schildklierprobleem hebt. Maar dat hoeft niet.

Je kan het best naar de huisarts gaan en om een verwijzing vragen zodat je bloedwaardes gecheckt kunnen worden. Waarschijnlijk heb je gewoon een ijzer tekort maar lyme, pfeiffer, of schildklierproblemen kunnen ook vermoeidheid veroorzaken. Sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100