Waarom moet je lachen als je gekieteld word??

Ikzelf kan heel slecht tegen kietelen en daar pakken mijn broers me soms ook op en dan moet ik altijd lachen maar ik vind het helemaal niet leuk. dus vandaar mijn vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je wordt gekieteld moet je meestal vreselijk lachen. Dit betekent niet dat je het ook altijd leuk vindt! Het hulpeloze gelach is een reflex dat wordt veroorzaakt door speciale zintuigen in je huid. Die zintuigen geven een signaal af aan je hersenen. Je lichaam reageert alsof het in gevaar is. Je spieren spannen zich samen, je hart gaat sneller kloppen en je lijf wringt zich in allerlei vreemde bochten. Als je jezelf kietelt hebben de signalen veel minder effect. De kleine hersenen "waarschuwen" de grote hersenen. De kleine hersenen verraden dus wat er gaat gebeuren en je lichaam reageert niet. Let maar op, als je weet dat je wordt gekieteld is het veel minder erg! Gelukkig maar want anders zouden we de hele dag vreselijk schrikken en gillen van eigen onbedoelde aanrakingen.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/h...

Kietelen of kittelen is het prikkelen van gevoelige stukken huid bij anderen door middel van licht aanraken. De kleine hersenen reageren fel op deze onverwachte impulsen. Een persoon die gekieteld wordt maakt onwillekeurige bewegingen en moet hard lachen, tenzij hij ertegen kan (de (on)gevoeligheid hiervoor verschilt sterk van persoon tot persoon). Als men zichzelf probeert te kietelen lukt dat gewoonlijk niet: de grote hersenen hebben het signaal al doorgegeven aan de kleine, die de prikkel verwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100