Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe zorg je voor vermindering van slaappraaten?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
869
Ritsuka
3 jaar geleden
Bij mij werd het minder toen mijn stress verminderde.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Er is niet echt een oplossing voor jouw probleem. Slapen vormt een belangrijk onderdeel om de emoties van de dag te verwerken. Vermijd daarom stressvolle en angstige situaties, en houd een dagboek bij van je slaappatroon, zoals wat je gegeten en gedronken hebt (denk aan alcohol en andere geestverruimende middelen) zodat een specialist een onderliggend patroon kan ontdekken om het praten in de slaap te verminderen.
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Door voor het slapen gaan te ontspannen kan je hierin mogelijk verandering aanbrengen.
-----
Zo zou je iedere avond een wandeling kunnen maken. Of met sporten, voor 20.00u trainen en daarna douchen en relaxen. Je slaap zal niet zozeer droomloos zijn maar je hebt wel al het een en ander verwerkt door beweging en ook al was je moe door inspanning komt ontspanning nog afgezien van samen zijn met sportvrienden.
Ook een boksbal of bokszak kan je helpen ;)
-----
Sommige mensen ontspannen door niets te doen en onderuit op de bank film kijken bv. Praten of liever bespreken van je dag kan heel goed werken, tijdens de maaltijd kan je dit invoeren als je met meerdere mensen bent.

Je kunt uit proberen wat voor jou (beter) werkt.
Fijn dat je i.i.g. goed slaapt @Geen1293
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding