Waarom vragen mensen negatieve aandacht.

Het een nog erger dan het ander.
Een kennis van mij faked miskramen scooterongelukken tot aan kanker.
Wat speelt er in die mensen hun hoofd tor het verzinnen van deze dingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit soort mensen hebben nooit geleerd om op een 'gezonde' manier aandacht te krijgen. Vaak zijn ze als kind genegeerd en ontdekten dat je door vreselijke gebeurtenissen te faken, je wel aandacht kreeg. Het kan ook het Münchhausensyndroom zijn. Deze mensen bedenken steeds weer ziektes om aandacht van medici te krijgen.

Het kan heel goed zijn, dat deze persoon in haar jeugd veel aandacht tekort is gekomen. Op deze manier probeert zij dit nu te compenseren. Als mensen hier op ingaan krijgt zij waar ze om vraagt.

Deze mensen hebben zelf niet door dat ze negatieve aandacht vragen. Op een negatieve manier aandacht vragen komt voort uit een onbewuste (niet weten) reactie op een oorspronkelijk gevoel. Dat oorspronkelijke gevoel wordt niet geaccepteerd (b.v gevoelens van eenzaamheid, minderwaardigheid, of onveiligheid), de waarheid wordt daarmee niet geaccepteerd en dus niet gezien, maar de waarheid, de situatie IS er wel, (die IS er al) en dat moet daarom via een omweg worden geuit. Dat pakt altijd negatief uit, want het is niet waarheidsgetrouw of oprecht. Als je je bedenkt dat deze mensen het van zichzelf werkelijk niet doorhebben, kun je het misschien ook makkelijker omzeilen. Het is niet aan jou het op te lossen of te aanvaarden. Je hoeft onwaarheden niet aan te trekken of er uberhaubt iets mee te doen.. Er speelt ook niets door het hoofd van deze mensen behalve een diepe en intense, hardnekkige innerlijke strijd om bepaalde gevoelens te voorkomen, te omzeilen of om te buigen. Om te OVERLEVEN. Het brengt ze echter niets! het levert niets op, behalve een illusief leven, gebaseerd op overlevingstechnieken. Ik zou niet zeggen dat een tekort aan aandacht altijd de oorzaak is, misshien zit er in zo een persoon wel een onverzadigbare honger naar aandacht. Dan is het nooit genoeg, nooit voldoende, hoeveel liefde en aandacht ze ook hebben gehad!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100