Wat zijn onbekende ziekten in Nederland?

Gaat dus wel om ziekten die mensen hebben en al eens geconstateerd zijn, maar door de algehele bevolking als onbekend worden ervaren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Progeria is een ziekte waarbij een kind héél snel verouderd. Kinderen van amper 6 jaar hebben dan al het 'gestel' van iemand van middelbare leeftijd of ouder mét alle ziektebeelden die daarbij horen. Zoals hartproblemen, kaalheid, trombose etc. De meeste kinderen die aan deze ziekte lijden worden niet oud.

Papagaaienziekte. Ziekteverschijnselen papegaaienziekte Na besmetting duurt het tien dagen tot twee weken, voordat ziekteverschijnselen optreden. De symptomen kunnen variëren van lichte verkoudheidsverschijnselen tot hoge koorts, met koude rillingen, hoofdpijn en spierpijn in de nek en rug. Er ontstaat tijdelijk enige bescherming tegen de ziekte. Mensen kunnen papegaaienziekte meer dan een keer krijgen. Het komt maar heel zelden voor dat iemand met papegaaienziekte anderen besmet. Toegevoegd na 2 dagen: Eigen ervaring t/m een ziekenhuis opname, de gevolgen, littekenweefsel op de longen en daardoor heel veel longontstekingen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

FMF, Familiaire Mediterranian Fever. Het komt met name voor bij mensen die afkomstig zijn uit het Middellandse Zeegebied en Israël enz. Dit is een erfelijke ziekte die zeer moeilijk te achterhalen is. Door een gendefect krijgt het lichaam soms geen signaal om te stoppen met koorts nadat een virus of bacterie is opgeruimd. Je bent dan al beter maar de koorts blijft maar doorgaan. Normaal gesproken komt men er niet achter omdat de koorts na een aantal dagen tot hooguit twee weken vanzelf wel weer stopt. Maar in ernstige gevallen kan de koorts maanden aanhouden.

Bronnen:
http://www.printo.it/pediatric-rheumatolog...

Pernicieuze Anemie beter bekend onder de naam 'Vergeten Ziekte'. deze ziekte veroorzaakt dat er geen/TE weinig vitamine B12 in het bloed komt, het word niet opgenomen door het bloed. meer informatie kun je op Wikipedia vinden; http://nl.wikipedia.org/wiki/Pernicieuze_anemie

Encefalitis, ook wel hersenontsteking genoemd, is een weinig voorkomende onbekende ziekte in Nederland.

Bronnen:
http://www2.hersenontsteking.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100