Kan ik de pil 2 weken langer door blijven slikken om mijn menstruatie te verschuiven?

Ik wil mijn menstruatie graag 2 weken vooruit schuiven. Kan ik dat doen door twee weken langer dan normaal de pil te slikken? Dus ik bedoel ipv 3 weken, 5 weken slikken en dan pas een stopweek inlassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onlangs was er een artikel verschenen dat je de pil eventueel drie maanden non stop zou mogen doorslikken zonder gevaar. Vier keer per jaar een stop van een week zou voldoende zijn. Het schijnt dus helemaal niet zo slecht te zijn om de pil door te slikken. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/32834-de-pil-doorslikken-geen-stopweek-is-het-schadelijk.html

Ja, dat kan zonder problemen.

ja hoor, geen probleem. mijn huisarts vertelde me eens dat je best 2 strippen achter elkaar kunt gebruiken. je moet alleen niet maanden doorslikken, dat is erg slecht. (hij zei dat ie dat eigenlijk niet zo mocht zeggen, maar het kan geen kwaad dus om dat af en toe te doen) ik stop bijvoorbeeld nooit in de zomer... al een jaar of 10 niet.- nergens last van en toen ik gestopt was met de pilwas ik binnen 2 maanden zwanger...

ja, dat kan prima. het enige nadeel wat ik heb ervaren is wanneer ik 1 strip langer doorslik dat ik toch wel de buikpijn best erg voel...en gewichtstoename (iig beetje opgezettere buik) kan ook een rol spelen.. maar mijn huisarts zei idd ook dat het niet schadelijk is.

Ja dat kan prima, waar je wel op moet letten dat wanneer je de driefasen-pil gebruikt : Wilt u uw menstruatie uitstellen? Er zijn drie mogelijkheden waarbij in alle gevallen de stopweek wordt uitgesteld. De eerste methode heeft de voorkeur om het risico op vaginaal bloedverlies buiten de stopweek te beperken. •Na het einde van de pilstrip direct doorgaan met tabletten uit de laatste fase (met dezelfde kleur) uit een nieuwe strip. U kunt de stopweek op die manier zo veel dagen verschuiven als u wilt. •Na het einde van de pilstrip direct doorgaan met de volgende strip. U stelt de menstruatie hiermee drie weken uit. U heeft hierbij wel kans op vaginaal bloedverlies buiten de stopweek. •Na het einde van de pilstrip zonder pauzeweek beginnen met een eenfasepil met eenzelfde of hoger progestageengehalte. Voorbeeld: als u Trinovum ® gebruikt, kunt u de menstruatie uitstellen door direct na de laatste pil een strip Modicon 30® te slikken. U kunt deze pil zolang gebruiken als het aantal dagen dat u de menstruatie wilt opschuiven.

Volgens mij is het beter om wel de hele strip af te maken, dus dat je je menstruatie 4 weken opschuift.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100