Klopt het dat alcohol ervoor zorgt dat je niet meer kunt slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja,ze slaap eerder in,maar je wordt er eerder wakker mee,je moet warme melk drinken 100 keer beter

Je slaapt wel eerder in. Maar je slaapt veel lichter de rest van de nacht, dus je wordt snel wakker en 's ochtends zul je niet uitgerust zijn.

Nee hoor! Als je maar genoeg drinkt! Dan slaap je als een roosje;-)

Alcohol functioneert als een pepmiddel en daardoor kun je er niet goed van slapen. Als je erg veel drinkt kun je wel slapen, maar dan is het meer een geval van "out" zijn.

okee, volgens de eerste 4 antwoorden deug ik niet, melk helpt bij mij niks. en drank weer wel. daar ga ik me rustig en ontspannener van voelen, en dan val ik in slaap tegen mijn vriend aan, op de bank, van licht slapen heb ik ook geen last. ik slaap dan juist vast en voel me wat zwaarder. voordeel van iets eerder wakker worden is dat ik me dan is een keer niet weer verslaap. en als je boven de ong. 20 jaar bent is het gezond dagelijks een wijntje te drinken. maar sterke drank is wel ongezond.

Gelukkig niet.

Alcohol lijkt een goed inslaapmiddel. Als je alcohol gebruikt om makkelijker in te kunnen slapen, dan heb je daar steeds meer alcohol voor nodig. De kwaliteit van de slaap is minder goed als je alcohol gedronken hebt voor het slapen gaan. De verwerkingsprocessen in je hersenen functioneren slechter. Je slaapt minder diep en je wordt minder uitgerust wakker. Als je wakker wordt zonder dat je alcohol gedronken hebt, dan word je frisser en uitgeruster wakker. Het opstaan gaat meestal makkelijker als je zonder alcohol bent gaan slapen. Veel mensen slapen wel voldoende maar niet effectief. Doordat ze niet ontspannen zijn, komen ze niet echt tot rust. Ook eten, koffie en alcohol drinken voor het slapen gaan kunnen van invloed zijn.

Dat hangt al helemaal van de drank af.Drink je bier (hop is slaapverwekkend) en hou je de hoeveelheid laag, dan slaap je als een roos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100