Is het mogelijk dat ik nog last hen van mijn tinitus na een luid lawaai?

Hallo,
Vaak hebben we met het internaat een brandoefening. Allemaal goed en wel, maar met tinitus wordt het ingewikkeld. Voor mijn toch.

Als we namelijk een brandoefening hebben en het alarm afgaat heb ik er op het moment zelf niet heel lastig mee. Nee, de last komt maar de dag erachter. Een aantal dagen achter het brandalarm heb ik er vaak nog last van.

Is dat mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, voor sommige mensen is dat heel gewoon. Het oorsuizen kan voor iedereen anders zijn. Het is een misverstand, dat het te maken heeft met gehoorbeschadiging door te hard geluid. Dat KAN wel, maar in de meeste gevallen is dat niet zo. Voor mij zelf (en wat ik lees voor meerderen) wordt het heel erg als ik veel lawaai mee maak in een kleine ruimte; soms pas de dag er na. Ook drukte en stress geeft veel geluid in het hoofd. Niet kunnen slapen in de nacht vang ik wel eens op met een pilletje seresta (huisarts); Vaak is het dan de dag erop even rustig in mijn hoofd. In het blad PLUS nr 7 (juli/augustus staat een bijzonder goed artikel over tinnitus van psycholoog Arno Lieftink. Bijzonder herkenbaar voor tinnitus-patiënten. Maar wat er ook vaak beweerd wordt: oplossingen zijn er niet.

Bronnen:
https://www.plusonline.nl/gezondheid/oproe...
http://www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html
https://www.beterhoren.nl/ooraandoeningen/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100