Ik ben veel te zwaar ( man) maar omdat ik moeilijk kan sporten en bv lopen ivb slechte knie en andere een volledige prothese wie heeft tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga zwemmen. Zwemmen is van alle sporten het minst belastend voor de gewrichten, terwijl de sport wel zo ongeveer alle spiergroepen gebruikt.

Een tip is om je vraag beter te formuleren. Als het om afvallen gaat, zul jij nog meer op je voeding moeten letten, dan mensen die wel de mogelijkheid hebben om meer te gaan bewegen. Veel water drinken en geen slechte vetten eten zou al een mooi begin kunnen zijn. Stoppen met gebruik van suiker eveneens.

Naar de dokter. Die kan je doorverwijzen naar een bewegingsconsulent. Die bekijkt wat je kan en waar je dat het beste kan doen. Die kijkt met jou samen naar de mogelijkheden. Mijn dokter zou me daar al lang naar toe gesleurd hebben. En anders naar een fysiotherapeut om onder diens leiding te sporten.

Dat is echt een heel groot probleem, omdat de helft van het werk bij afvallen toch in de beweging zit. Ik heb een goede vriendin in een rolstoel met hetzelfde probleem ; helaas wordt ze alleen maar zwaarder en zwaarder, want dat ze het niet volhoudt om nauwelijks 800 kalorieen per dag te eten als je verder ook al niks meer kunt, begrijp ik eerlijk gezegd wel. Ik zou in eerste instantie kijken wat er mogelijk is op het gebied van fysiotherapie. Lopen kan dan niet, maar er zijn ongetwijfeld meer manieren om onder begeleiding te bewegen of zelfs te sporten. Wellicht is een roeiapparaat iets voor je, of een buikspierbank of weightliften. Ga in elk geval niet op eigen houtje klooien of niksen, maar laat je goed adviseren EN begeleiden. Als je echt niet meer in de benen kunt, zou iets als rolstoelbasketbal of rolstoeltennis ook best goed voor je kunnen zijn. Er zijn meer lichaamsdelen die kunnen bewegen (en zo energie verbruiken) dan lopen alleen natuurlijk.

Dat is moeilijk omdat je in een vicieuze cirkel bent beland. Want moeilijk lopen betekend vaak ook minder bewegen en dan wordt je vanzelf dikker. Dus ik zou ook zeggen naar de dokter met een doorverwijzing naar een bewegingstherapeut. Zelf doe ik al jaren aan TaiChi en daarmee ben ik sterk in de benen geworden. Ik voel niets meer van die twee slechte knieën die ik heb gehad (2x operatie). Zelfs traplopen doet geen enkele pijn meer. Voordeel van TaiChi is dat je op een zachte manier werkt aan je beweging, hierdoor zal je sterker worden omdat je altijd binnen je grenzen blijft. Ook leer je om je lichaam op een juiste manier te laten bewegen, dus goed de knie richting de tenen houden zodat het kniegewricht niet een onnatuurlijke beweging maakt, enz, enz. Zeker in het begin moest ik soms stoppen omdat de knie even rust nodig had. Dat is ook helemaal prima. Door toch door te zetten ben ik er nu toch helemaal vanaf. Heel belangrijk is om binnen je grenzen te blijven (80% zoals bij leraar zegt).

2 tips: 1. (als dat nog niet is gebeurd:) minder caloriën eten. elk pondje gaat door het mondje. geen snack maar een wortel, geen boterham met pindakaas maar een appel. geen mayonaise of andere saus meer, geen pinda's,chips enz. dats cheelt al een heleboel. 2. de sportschool. daar kennen ze een scala aan oefeningen waarvoor de knie niet hoeft te worden belast, maar waardoor er el veel caloriën extra worden verbrand. aanvulling: als je serieus wilt afvallen, is het niet voldoende om alleen te sporten of alleen minder caloriën in te nemen. een gecombineerd programma is het allerbeste.

Ken je deze? My Walk Champ zo kun je lopen zonder je knieeen te belastenen een begin maken met weer bewegen. Verder heb je een revalidatie-arts? vaak zijn er op revalidatieafdelingen multidisciplinaire teams die je op weg helpen Succes

Bronnen:
http://www.grootoonkrevalidatie.nl/my%20wa...

ga naar de diëtist: daar vindt je een antwoord specifiek toegespitst op jouw situatie. mogelijk gebruik je ook medicijnen die van invloed kunnen zijn op je gewicht. het afvallen gaat waarschijnlijk langzaam, maar mbv de deskudige ondersteuning en feed-back en alle handige tips waar je op kunt letten mbt je voeding is het echt een goede optie. ik wens je heel veel succes! Toegevoegd na 54 seconden: en inderdaad zwemmen!! dat is enorm goed je beweegt onbelast dan. Toegevoegd na 1 minuut: hopelijk vindt je zwemmen niet vervelend. er zijn ook xtra warm water dagen in een zwembad..

Mischien is deze site iets voor je?! succes en vooral jezelf niet te moeilijk maken, als je plezier beleeft in wat je doet gaat t 10.000 keer makkelijker...

Lichaamsbeweging is heel goed om insulineresistentie tegen te gaan, ongacht of je diabetes hebt of niet. Afvallen doe je echter vooral door je eetgewoontes aan te passen. Beweging speelt nauwelijks een rol bij afvallen, al is het alleen maar omdat je er zo'n honger van krijgt. Blijf in beweging voor zover je dat kunt maar het lijkt mij verstandig om in de eerste plaats af te vallen.

Misschien is Slenderen wat voor je? dan doen de bewegingsbanken eigenlijk alles voor je, maar toch verbrand je veel. http://slenderen.startpagina.nl/

héél makkelijk: Elk pondje gaat door het mondje

Ga roeien op een roeimachine. Hiermee wordt met name op conditie / uithoudingsvermogen getraind, waardoor je afvalt (afhankelijk van intensiteit van training). Doordat je zit worden de knieën weinig belast

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100