Hoe kan ik beter wakker worden?

Mijn probleem is dat ik niet bewust van een wekker wakker wordt.. het lijkt per ongeluk.. ik slaap zo door wekkers heen.. die op mijn telefoon, ik heb rammelwekker geprobeerd (op een bord ook) en wekkerradio helpt ook niet.. en van een wekker verder weg zetten zodat ik op moet staan, die hoor ik niet eens.
Ik heb al geprobeerd eerder slapen, geen tv en telefoon vlak voor slapen.. en ik val meestal vrij makkelijk en snel in slaap.
Ik zou graag eerder wakker worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Ieder mens heeft een bepaald aantal uren slaap nodig om uitgerust aan de nieuwe dag te kunnen beginnen. Terwijl de één genoeg heeft aan zes uur slaap, is een ander pas uitgerust als hij/zij tien uur heeft geslapen. Gezonde mensen zullen, na die x-aantal uren slaap, in principe uit zichzelf wakker worden. Niemand blijft eindeloos doorslapen (tenzij er iets bijzonders aan de hand is, zoals een medisch probleem of oververmoeidheid).. Eerder wakker worden is dus gewoon een kwestie van eerder naar bed gaan. Ook een vast ritme, dus op vaste tijden naar bed gaan én opstaan, helpt om uitgerust wakker te worden. Eventueel zou je kunnen overwegen om een lichtwekker ('wake-up light') aan te schaffen. Veel mensen die niet wakker te krijgen zijn van het geluid van een wekker, beweren dat ze dankzij het licht (dat de zonsopkomst nabootst) uit zichzelf wakker worden en fitter opstaan.

Al een trilhorloge aan je arm geprobeerd ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100