Hoe raak ik het snelste overtollig vocht kwijt?

Ik heb last van vochtophoping door bepaalde medicatie. Nu het weer warmer is, is dit misschien een combinatie van beiden. Ik zou graag willen weten hoe ik het snelste, op een gezonde manier zoveel (verantwoord) mogelijk dit vocht kan verliezen. Ik drink al veel cranberrysap en heb ook tabletten met cranberry en vitamine D. Iemand ervaringen of tips?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik drink ook veel water! Misschien nog belangrijk om te melden dat mijn schildklier niet goed werkt, (aangeboren) de hoeveelheid die ik mis slik ik in tabletvorm.
Ik heb gehoord dat het dan sowieso langer duurt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je cranberry gebruikt om vocht te verliezen, is dat niet handig. cranberry staat bekent om zijn werking tegen blaasontstekingen(e. coli bacterie). 't is niet slecht natuurlijk, maar om vocht te verliezen reken je dan niet op het goede. het belangrijkste is volgens mij bewegen! Niet direct sporten, maar ook wandelen, traplopen ed. waar zit de vochtophoping? Hoe uit het zich? Ik lees in een voorgaande reactie dat je bezig bent om af te vallen. Wil je vocht kwijt vanwege de kilo's? of krijg je er opgezette benen/armen/gezicht van? bij opgezette benen zijn er steungevende kousen(géén steunkouzen!) te koop bij oa hema. Hierdoor wordt het vocht in je benen gestimuleerd om opgenomen te worden in je bloed en dus uitgescheiden te worden. Nogmaals, dit werkt alleen naast bewegen.

Als het probleem erg groot is, kunt u het beste een bezoek brengen aan de huisarts. Hij kan evt plastabletten voorschrijven. Die werken een stuk beter dan al die cranberry drank.

Of het kan in combinatie met de medicijnen die u gebruikt is natuurlijk de vraag. Maar om op een natuurlijke manier vocht uit je lichaam af te drijven zijn de volgende voedingsmiddelen en kruiden nuttig (informatie afkomstig uit de fytotherapie): - ui (vooral rauw), bleekselderij - aalbessen, aardbeien, appel, citroen, druiven - gierst, sesamzaad - borage (komkommerkruid), peterselie, selderijblad Toegevoegd na 18 uur: Als aanvulling: http://www.avogel.nl/Indicaties/Vocht-vasthouden-vochthuishouding.php

Diverse soorten afslankthee hebben een vochtafdrijvende werking. Of dat gezond is, zeker na vermelding over je schildklierprobleem, weet ik niet.

Eerst op zoek gaan naar de oorzaak, lijkt mij. Het is moeilijk te noemen, vezels, natrium, nierfunctie, te weinig drinken of te weinig bewegen, aanleg. Ook een verminderde pompfunctie van het hart, of lever- en nieraandoeningen kunnen oedeem veroorzaken. Is het oedeem? Dan 's nachts je benen hoger leggen. Vocht vasthouden voorkomen, hoe? ■Het allerbelangrijkste: matig uw gebruik van zout. Door zoutgebruik stijgt de bloeddruk en zout zorgt ervoor dat er meer vocht wordt vastgehouden. (Dikke mensen lopen nog eens extra risico om veel vocht vast te houden door overmatig zoutgebruik!) ■Beweeg regelmatig. Dit stimuleert de bloedsomloop en daardoor kan vocht makkelijker afgevoerd worden ■Als u te zwaar bent loopt u meer risico. Wat schijnt te helpen, is het eten van: Bleekselderij Komkommers Ananas

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Zoutarm gaan eten. Helpt echt wel. Selderijstengels, rauw en gekookt. Ik vond nog dit recept. Heb er verder geen ervaring mee.

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/voor...

Al eens gedacht aan andere medicatie voor de schildklier? Misschien is dat mogelijk.. Je bent zo drastisch en gehaast bezig...met proberen af te vallen..nog maar 6 weken...las ik...dat je daardoor jezelf automatisch stagneert. Je zet er veel te veel druk op. En grote bikini's hebben ze nog wel eens bij de Zeeman of Bristol. Wat gebeurt er over 6 weken? Waarom die deadline? Bewegen is ook een sleutel...fietsen...snel lopen. Ook al drink je veel water...en eet desnoods niets...dan kun je nog aankomen...omdat je niets verbrandt. En geen alcohol drinken..dat maakt ook dik. En geen zoetigheid, geen vet, geen priklimonades, geen ijs, geen sauzen, geen mayo e.d....dan kom je al een heel eind. Succes.

mijn schildklier werkt ook te traag... het is belangrijker om bij voorbaat al geen vocht vast te houden dan het 'kwijt te raken'. wees voorzichtig met zout, dit is een vochtvasthouder! zeker voor mensen met schildklier problemen waar de stofwisseling langzamer van werkt. wanneer je veel zout gebruikt...denk aan veel zout in je eten, chips, zoutjes, pinda's nootjes enz. dát houdt ontzettend veel vocht vast, ooooook juist als je gewoon veel water drinkt. let dus op t zoutgehalte in de producten die je gebruikt :)

Als het ff kan probeer te gaan zwemmen, doe ik zelf ook, tevens drink ik fenegriekthee, stimuleert ook. Enkele voorbeelden van vochtafdrijvend voedsel: KNOFLOOK Knoflook heeft mosterdolien en deze olien geven een schoonmakend effect in het lichaam. Ze geven de spieren van de darm- en maagbewegingen meer energie zodat je meer vet gaat verliezen en uitspoelt. Ze breken ook vetklonten af, dus eet knoflook en wordt dunner. ASPERGES Asperges bevatten de stof asparagine. Dit is een alkaloïde dat stimuleert de nieren en het verbetert het circulerend proces. Alkaloiden heeft een directe uitwerking op de cellen en breekt vet af. Het bevat ook een stof dat helpt om afvalstoffen te verliezen door oxalisch zuur af te breken in je lichaam dat vet vastplakt aan je cellen. Dus door oxalisch zuur af te breken verminderd het vetophopingen. BIETEN Bieten zijn sterk vochtafdrijvend dat zich concentreert op je lever en nieren. Bieten spoelt dwalende vetdeeltjes uit je lichaam. Het bevat ook een speciale ijzer dat bloedlichaampjes schoonmaakt, bloedlichaampjes zijn de cellen die vet opnemen. Bieten bevatten ook een soort chloor dat helpt vetdeeltjes uit te spoelen. Deze chloor stimuleert de lymf die het vet verwijderd.

Hoewel een hoog zoutgebruik niet aan te raden is loop je met zoutbeperking, zoals vaak geadviseerd, juist meer risico op hartproblemen. Soms helpt minder zout om minder vocht vast te houden en de bloeddruk te verlagen maar dat werkt maar bij een klein percentage mensen. Vochtafdrijvende kruiden zijn lang niet altijd onschadelijk. Je kunt je elektrolytenhuishouding ermee verstoren, net als met een te stringente zoutbeperking. Als je ook gewicht kwijt wilt raken is een koolhydraatbeperkte methode aan te raden. Daar raak je meteen een paar liter overtollig vocht mee kwijt omdat koolhydraten vocht vasthouden. Doe dan geen extreme, koolhydraatarme methode als Atkins maar een koolhydraatbeperkte, zoals Yvonne Lemmers met gewone voedingsproducten. Cranberry's worden vaak geadviseerd bij blaasontstekingen maar m.i. kun je hetzelfde effect bereiken met vitamine C. Zeker als het sap gezoet is span je het paard achter de wagen omdat suikers vocht vasthouden. Vocht afdrijven doen cranberry's bij mijn weten niet of nauwelijks. Probeer in ieder geval de oorzaak te achterhalen en wees zo verstandig om met je arts te overleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100