Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe voorkom ik dat ik aan hem denk en concentreer ik me weer op school?

Ik was t/m de 4e klas zo ijverig, het belangrijkste voor mij was perfecte cijfers halen en prachtig slagen en dat zat er ook aan te komen.

Maar vanaf de 5e begon ik alles te verwaarlozen, ik lees dingen nu een beetje door en let wat op in de les en red het daarmee ook prima, maar natuurlijk minder mooi dan wanneer je echt werkt.

Want mijn gedachten zijn ergens anders. Ik ontmoette namelijk iemand op het internet aan het eind van de 4e, begon meer met hem te kletsen, en het was helemaal niet mijn intentie, maar we werden langzaamaan vriendschappelijker, vertrouwder, praatten over werkelijk alles. Ik ben nog nooit verliefd geweest, heb jongens die ik ken nooit leuk gevonden, maar ik denk serieus gevoelens voor hem te hebben. En hij heeft het nog erger.

Internet is niet te vergelijken met in het echt, dus gaan we komende zomer (2 jaar later) afspreken! Alleen gaan zou naïef zijn, dus mijn ouders willen wel op vakantie bij hem in de buurt en dan komt hij langs!

Maar nu wonen we nog ruim 1300 km uit elkaar. Dus mailen, bellen of msn'en we nu, vaak uren achtereen. Dat probeer ik te beperken, omdat het dom zou zijn om in de laatste paar maanden van je examenjaar je vakken te verkloten. Maar dat is nou net wat we allebei aan het doen zijn. Ook als we niet on zijn, denk ik constant aan hem en hij aan mij.

Ik functioneer niet meer, ben soms misselijk van het gemis, lig wakker, dagdroom...

Hoe concentreer ik me nog goed die laatste weken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wel mooi dat je d.m.v. internet (wat een gevaarlijke plek is) liefde gevonden hebt. Je bent een slim kind dat zoiezo. Dat merk ik aan de manier waarop je praat en dat je wat hieraan wil doen. Liefde is gevaarlijk, ben ik achter gekomen. Je kunt niet tegen jezelf vechten, want je bent jezelf altijd een stap voor. je kunt niet ontsnappen aan deze liefde. Wat je wel kunt doen is het minderen. Ik zeg niet dat je contact moet verbreken, maar vertel hem over je probleem, en vraag hem het na een uur aan te geven dat je weer moet leren. jullie moeten er samen voor gaan. Zo kan hij ook leren. Jullie moeten sterk voor elkaar zijn. HOe korter jullie praten, hoe leuker het is als jullie elkaar weer spreken. Wees streng en houd de tijd bij! spreek een tijd af en houd je eraan. Dat is beter voor jullie allebei, jullie zullen je meer voldaan voelen en dat is een stuk relaxter praten.. veel succes, en geniet van de liefde :D

Volgens mij is dit een klassiek voorbeeld van verliefd zijn. Niks tegen te doen en verder genieten.

De kwaal waaraan jij 'lijdt' staat bekend als een zeer hevige verliefdheid.. En tòch wil je niet hele dagen aan hem lopen, zitten en liggen denken.. Hoe je kunt voorkomen dat je heel de dag, op een roze wolk drijvend, aan hem denkt..probeer je hieronder aan te geven. Probeer je te realiseren dat je verliefd geworden bent op een 'plaatje' op een jongen die je nog nooit in levende lijve gezien hebt en die..wellicht zwaar kàn tegenvallen..als je hem eens ontmoet.. Temper aldus je liefdesgevoelens een beetje en 'schuif die op' naar het ogenblik waarop jullie elkaar in de armen vallen. Helemaal alleen naar hem toe gaan, vind je zelf al naïef en ik denk ook dat dat het zou zijn. Maar ergens blijkt hier wèl uit dat ook jij, diep in je innerlijk, een beetje van je reserves overhoudt. Probeer daarnaast ook heel goed te beseffen dat je studie iets is voor heel je leven en dat je van hem nog maar moet afwachten voor hoelang hij in je leven gaat blijven..ALS hij daar al in komt, hè.. Ik zou zeggen: Print dit stukje uit en lees het door als je van jezelf merkt dat je concentratie weer eens volkomen op de loop is..Wellicht helpt het je.. Groetjes, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100