Kun je zeer oud worden zonder ooit medicijnen te gebruiken in je leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Goede voeding zou je ook een medicijn kunnen noemen... Maar indien je medicijnen uit de apotheek bedoeld, deze hebben vrijwel allemaal talloze mogelijke bijwerkingen. Dat lijkt me nou niet echt bevordelijk voor de levensduur.

Ja. Er overlijden mensen op hoge leeftijd die nog nooit een dokter hebben bezocht. Er is geen grotere rijkdom dan gezondheid.

Waarom niet? Als je gezond bent en blijft heb je nooit medicijnen nodig.

Ja. Oud worden is simpelweg een kwestie van niet doodgaan.

Ik zou zeggen ja. maar mijn opa kreeg van de huisarts het advies om elke dag 2 borrels te drinken, Hij is er 96 mee geworden. Verder nooit medicijnen gebruikt.

Ik denk dat je eerder doodgaat, door te veel medicijngebruik, dan geen medicijngebruik. Natuurlijk kunnen sommige mensen niet zonder medicijnen en verlengt het hun leven, maar de aanslag op je lichaam van langdurig medicijngebruik is niet bepaald bevorderlijk. Met name je lever en nieren hebben er vreselijk onder te lijden.

Ja hoor, ik ben ze in de thuiszorg wel tegengekomen. Het is echt niet zo dat iedere oudere medicijnen moet gebruiken.

Tuurlijk. Vroeger werden er veel minder medicijnen voorgeschreven en waren er ook mensen die heel oud werden. Ik denk dat we een beetje zijn doorgeschoten, wat dat betreft. Maar je weet het niet he, dat is het probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100