Kan je bij een willekeurige opticien je ogen gratis laten testen zonder verplicht te zijn daar een bril aan te schaffen?

Dat je na de gratis ogentest een uitdraai vraagt van het resultaat en daarmee online een bril koopt?
Is dat toegestaan of wordt er van je verwacht/verplicht dat je dan bij deze opticien ook je bril aanschaft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan gratis zijn maar dat hoeft uiteraard niet. Het is heel redelijk dat er een vergoeding voor wordt gevraagd als je geen bril aanschaft bij die zaak, want men heeft er tenslotte de nodige tijd ingestoken. Bij Pearle geldt overigens ('lees de voorwaarden'): "Voorwaarden: Standaard oogmeting •Het verrichten van de oogmeting is gratis. •Mocht u geen bril bij Pearle kopen en toch het recept van de oogmeting mee willen nemen dan kost dit €30,-. •Niet in combinatie met contactlensaanpassing en contactlenscontrole" Toegevoegd na 8 minuten: En bij Specsacers staat: "Wat kost een oogonderzoek bij Specsavers? Ons uitgebreide oogonderzoek duurt ongeveer 15 minuten en is gratis en geheel vrijblijvend." Er staat niet dat je het 'brilrecept' kosteloos kunt meenemen. Kan best, maar die conclusie mag je niet zomaar trekken. Advies: vraag het aan het winkelpersoneel voor je je ogen laat meten.

Ja hoor,Hans Anders,Pearl en Specsavers doen gratis oogmetingen zonder dat je verplicht bent om een bril aan te schaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100