Hoe stop ik met te veel gamen?

Ik speel 100% te veel games. Ik ben op het moment 17 jaar, niet dik maar eerder te dun. Ik merk dat ik slecht eet en dat ik heel veel uren op mijn kamer verspil op mijn computer. Ik heb daarom ook nog nooit een vriendin gehad. Ik heb wel vrienden maar vanwege mijn verslaving spreek en zie ik ze steeds en steeds minder. Ik heb ook geen baan en mijn cijfers worden er ook niet beter van. Ik wil wel stoppen maar als ik stop verveel ik mij meer dan dat ik vrienden opzoek of naar buiten ga. Naast gamen kijk ik ook heel veel Netflix. Ik eet altijd junkfood en bij het avond eten eet ik dan minder. Ik wil zeker stoppen maar de “verslaving” trekt mij toch terug naar mijn stoel. Wat kan ik beter doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst raad ik af om lange uren achter de computer te zitten. Tweede zit lang maakt je persoonlijkheid introvert. Dus je moet uitgaan en mensen ontmoeten en direct praten. Maar je kunt fysieke schade vermijden als je wat oefening doet en je zit. Kijk eens naar deze foto. Groeten aan jou

Werk zoeken! een bezigheid, een opleiding volgen. Heb je school wel afgemaakt? --- In plaats van dagenlang te gamen zou je een rooster moeten maken met bezigheden. Structuur in je dag, iedere dag dezelfde tijd op staan, douchen, ontbijten en naar buiten. Boodschappen doen of de hond (van de buren) uitlaten of op de fiets springen en naar vrijwilligerswerk gaan. Dat kan je eerst zoeken , er is vraag genoeg op allerlei gebied. Andere mensen helpen in het algemeen - bij iemand gras maaien in het seizoen of de heg snoeien, de auto wassen, of thuis helpen, de ramen zemen, kan allemaal. Bij een verzorgingshuis is hulp altijd welkom. --- Ben je goed op de computer? dan kan je ook andere mensen hiermee helpen, problemen oplossen, oudere mensen die niet zo veel ervaring hebben en hulp en uitleg zoeken. --- Natuurlijk mag je nog wel eens gamen, maar beperk het. Zet desnoods een wekker op je phone aan en houd je daar ook aan! Wat eten betreft , moet je daar zelf voor zorgen? - kan je hele simpele maaltijden maken, er zijn kookboeken voor beginners, maar ook video's op youtube. Zoekt en gij zult vinden! Fysiek word je niet beter met alleen maar gamen. Zitten en gamen - slecht eten - slecht slapen - verkeerd ritme. Beste Robin doe er iets aan. Succes! --- Als het je niet lukt is het zeker tijd om professionele hulp te zoeken. Ga naar de huisarts en leg je probleem voor en wat je graag wilt veranderen, waar je ZELF aan wilt werken MET HULP. Ook dat het je niet lukt , alleen , dat je dus echt hulp nodig hebt. Hier je vraag stellen is al hulp zoeken, dus je bent goed begonnen, ga door Robin en houd vol!

Toegevoegd op 14 januari 2019 12:20: tekst

Zoek een alternatief Zoek nuttige hobby's Probeer een balans te vinden tussen vrije tijd / ontspanning en school / werk, Bedenk dat gezonde voeding op lange termijn beter voor je is, https://drogespieren.nl/gezondheid/waarom-je-junkfood-beter-kunt-laten-staan En maak (desnoods) een plan voor je leven (kan je evt. een paar jaar over doen), wat voor werk zou je later willen doen? Misschien kan je gericht wat sociale contacten leggen waar je later wat aan hebt. En bedenk dat je je tijd maar 1 keer kan "verspelen", probeer een balans te vinden tussen ontspanning en school / werk / "serieuze" dingen. Als je niet weet wat voor werk je wil doen, kijk eens naar baanadvertenties, kijk waar je goed in bent, ben je goed met cijfers, wie weet wordt je accountant. Probeer eens wat dingen uit ( maak desnoods lijstjes, als je de neiging hebt om te gaan gamen kan je dan iets van het lijstje uitzoeken of iets anders bedenken. Zoek dingen die op lang termijn goed voor je zijn (zoals gezond eten), je kan evt. gaan sporten (hoeft niet per se een teamsport te zijn, je kan ook gaan squashen, tennissen, hardlopen) Plan vooruit, zowel voor de korte - als lange termijn (wat wal je in je leven bereiken, wat kan je nu alvast inplannen of evt. al doen wat daaraan bijdraagt. Wat heb je nodig voor een succesvolle carrière? Een opleiding, een gezonde basis.

Toegevoegd op 14 januari 2019 04:49: tekst

Als je serieus verslaafd bent, zijn er twee serieuze opties: -Zoek hulp. Game-verslaving is een erkend probleem. -Ga cold turkey. Alle game apparaten de deur uit, alle spelletjes-apps van je telefoon. Dat is de enige manier om te voorkomen dat 'eventjes gamen' toch weer nachtwerk wordt. Minderen helpt zelden; alternatieven verzinnen ook niet, want het game-apparaat blijft trekken. Alleen een totaalverbod helpt.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cold_turkey
https://www.jellinek.nl/ben-ik-verslaafd/g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100