wat betekent in de verwijsbrief huisarts "dd Persoonlijkheid instant houdende factor?

Ik heb een verwijsbrief vd huisarts gekregen dat ik doorverwezen kon worden naar een reumatoloog (of met de pijn leven en googlen naar thuisdokter.nl....idioten).
Na de verwijzing stond bovenstaande opmerking. Moet ik concluderen dat de huisarts vindt dat ik zèlf, middels,mijn persoonlijkheid, de klachten instand houdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De huisarts vermoedt da de patiënt de klachten in stand houdt door bepaald gedrag die herstel in de weg zit. Bij instandhoudende factoren gaat het vaak om gedragsfactoren die herstel kunnen belemmeren, bijvoorbeeld minder bewegen kan leiden tot onderhouden van de rugklachten of continu hulp zoeken bij klachten houdt ongerustheid in stand. Zo ontstaan vicieuze cirkels. https://www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-standaard-somatisch-onvoldoende-verklaarde-lichamelijke-klachten-solk Moet zijn: dat de patiënt de klachten in stand houdt door bepaalde gedrag dat herstel in de weg zit. Een veel voorkomende instant houdende factor van lichamelijke klachten, waaronder pijn, is maar al te vaak niet de persoonlijkheid van de patiënt, maar de negatieve benadering van een arts. Met zulk een opmerking in een verwijsbrief bent u niet geholpen, zo'n opmerking stuurt de specialist een bepaalde kant op nog voordat er één woord met de patiënt is gesproken.

Toegevoegd op 03 januari 2019 21:53: tekst
Bronnen:
https://consumed.nl/ziekten/psycho-somatis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100