Wie heeft ook wel eens last van hartsteken, zo erg dat je een paar seconde niet kan bewegen of inademen zonder pijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij stress of drukte heb ik hier ook wel eens last van. Proberen om even rustig te blijven, langzaam ademen en proberen om stilletjes aan wat dieper te gaan doorademen dan gaat het vanzelf over.

Meestal zijn dat geen hartsteken,maar kramp in je spieren van de ribbenkast. Dat komt bij mij (wel hartpatiënt) tenminste regelmatig voor.

Weet je zeker dat het steken in je hart zijn? Zelf heb ik wel eens last van een lichte vorm van hyperventilatie waardoor ik een stekend gevoel in mijn linkerlong krijg (soms ook wel eens in de rechterlong). Dan kan ik een poosje niet volledig doorademen en heb het idee dat de long zich niet goed ontplooien kan. Maar als ik mij dan concentreer op een rustige buikademhaling in plaats van een onrustige borstademhaling, gaat het na een poosje vanzelf over.

Kunnen hartritme stoornissen zijn.

Bronnen:
Eigen ervaring

Dat is echt heel raar :S dat heb ik zelf ook; M'n moeder zegt dat m'n hart dan overslaat maar wat kan ik daar nou weer mee? nouja, succes ermee :) laat het even weten als je wilt wat het is :D dan weet ik dat ook meteen.

Ja, ik heb ook wel eens zoiets. Op de raarste momenten. Ook in rust, trouwens. Even rustig blijven en het ebt weer weg, is mijn ervaring. Mijn huisarts heeft er, ondanks mijn hart- en vaatproblemen, nooit veel aandacht aan geschonken. Dus doe ik dat verder ook maar niet.

heb het ook soms, kan voortkomen van een zenuw die af en toe gekneld wordt tussen de rugwervels. die zenuw gaat van de rug zijdelings tussen de ribben door en rond het hart waardoor het pijnlijk is om in te ademen. probeer eens van houding te veranderen of eventjes te gaan liggen.

Ja dit ken ik bij mij ook. Ben ermee naar de huisarts geweest en die heeft mij doorgestuurd naar de cardioloog, daar hebben allerlij onderzoeken plaatsgevonden, er is bij mij niets bijzonders gevonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100