Kun je ziek worden van probiotica?

Door opportunisme van de bacteriën die daarin voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover mij bekend, is alleen een milde vorm van diaree mogelijk. Gr. Ton

Alleen als er verkeerde bacterien in voorkomen. De bacterien die je binnen krijgt van die drankjes zijn gewoon dezelfde als normalerwijze ook in je darmflora voorkomen.

Volgens mij niet, tenzij je bv al bekend met met (koe)melkallergie /lactose-intolerantie ;) Hoewel beetje "zwaar" verhaal, hier wat meer info over het wel of niet gebruiken van probiotica: http://www.howaru.com/wps/wcm/connect/howaru/howaru_nl/science+behind+howaru/howaru_science_nl.htm Ps, Poosje geleden en in de maanden (winter) met lage weerstand, ook buikgriep, heb ik aantal weken Vifit en de nog duurdere Yakult afwissend gebruikt (aanbiedingen gezocht haha) Dit op aanraden van zelfs mijn huisarts, en moet zeggen dat in combinatie met rust, ik hier goed en snel op ging reageren!

Van probiotica wordt je niet ziek. Wel kun je ziek worden van al die drankjes zoals Yakult, Vifit enz. als je er te veel van drinkt. Er zit namelijk te veel suiker in en als je ook nog eens een lactose intolerantie hebt, kun je het behoorlijk in je darmen voelen. Het zijn ontzettend dure drankjes (je betaalt een hoop geld voor melk met suiker) en de bacteriën die er in zitten zijn niet voldoende! Er zitten vaak maar 1 of 2 culturen in en om echt een goede darmflora te genereren heb je minimaal 6 tot 9 culturen nodig. Als je overweegt om probiotica te gebruiken, kun je het beter in poedervorm bij een reformwinkel kopen. Het is veel goedkoper en je krijgt precies de juiste culturen binnen. In een goede probiotica kuur zitten de volgende culturen: -Bifidobacterium bifidus -Bifidobacterium lactus -Bifidobacterium longum -Enterococcus faecium -Lactobacillus acidophilus -Lactobacillus paracasei -Lactobacillus plantarum -Lactobacillus rhamnosus -Lactobacillus salivarius -Lactococcus lactis Dit zijn zo'n beetje de belangrijkste bacterieën die in je darmen voorkomen. Wanneer een deel hiervan verstoord is, kun je ziek worden. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens wil ik er bij vermelden, dat wanneer je een gezonde levensstijl hebt en voldoende gevariëerd eet is je darmflora behoorlijk op peil. Yoghurt is een heel goed product om de belangrijkste bacterieën in je darmen op peil te houden. Probiotica is alleen aan te bevelen na een anti-biotica kuur. Puur ter aanvulling van de bacterieën die gedood zijn door de anti-biotica.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100