Is het waar dat linkshandige mensen creatiever dan rechtshandige mensen? Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je linkerhand staat in connectie met je rechterhersenhelft, waar het creatieve gedeelte in zit. In praktijk heb ik er echter nog nooit heel veel van gemerkt.

Er is veel onderzoek naar gedaan en daaruit is o.a. gebleken dat 40% van de kunstenaars en musici linkshandig zijn. Dit zou komen omdat ze zich meer aan rechtshandigheid aan moeten passen en ook vaak een beter ruimtelijk inzicht hebben ontwikkeld. Toegevoegd na 9 uur: Door een universiteitsonderzoek in Australië is naar voren gekomen dat linkshandigen ook beter "gamen" omdat ze beter hebben geleerd hun hersenen te gebruiken.Dat ze creatief moeten omgaan met hun linkshandigheid bewijzen vooral musici. De meeste muziekinstrumenten zijn op rechts gebouwd. De piano bijv. heeft voor hen de diepe tonen en hoge tonen net verkeerd om zitten en bij de blokfluit moeten ze het klepje bij de pink met de voor hen verkeerde hand doen. Aangezien er misschien één linkshandige piano bestaat hebben ze vrijwel geen andere keus dan creatief te zijn en andersom te denken. Heel interessant is om eens te kijken naar de volgende site van Teleac/helder. Hier is een uitzending te zien over linkshandigheid, feiten en fabels. Toegevoegd na 9 uur: http://www.teleac.nl/helder/?nr=2047519&item=2610836

Zelf ben ik links en verre van creatieve... Dus OF ik ben een uitzondering OF deze stelling is niet waar... En ik denk het 2de.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100