mag je in Belgie met nieuwjaar vuurwerk afsteken?

mijn collega zegt dat alleen de gemeente vuurwerk af mag steken in belgie.
Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is in belgie afhankelijk van de gemeente. Landelijk geldt: Het gehele jaar dor mag je vuurwerk kopen en afsteken zolang het om sier vuurwerk gaat (Dus geen lawaai maakt). Echter, de gemeentelijke verordening kan dit overrulen, en bepalen dat je een explicite vergunning hiervoor moet aanvragen.

Het zit als volgt. Je mag legaal siervuurwerk kopen. Het kopen van knalvuurwerk vereist een vergunning. (Belgen die kopen in een Belgische winkel). Knalvuurwerk is vuurwerk dat een knal geeft zonder siereffect. Voor een vergunning van het afsteken van zowel sier- als knalvuurwerk moet je bij de gemeente zijn. De meeste gemeentes gedogen siervuurwerk afsteken op 31 december, ook zonder vergunning. Officieel ben je strafbaar.

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php...

Ja. Met nieuwjaar wordt er hier in België overal vuurwerk afgestoken, niet enkel door de gemeente. De meeste gemeentes gedogen siervuurwerk afsteken op 31 december. Maar het mag volgens de wetgeving niet. Je hebt er eigenlijk een vergunning van de gemeente voor nodig. Het mag wel enkel in je tuin. Vorig jaar is de politie geweest omdat enkele jongeren op straat vuurwerk aanstaken. Dat mag dus niet. Het grootste deel van het vuurwerk kan door iedereen, ouder dan 16 jaar, worden aangekocht zonder vergunning. Dit geldt enkel voor siervuurwerk. (dat soms nog harder knalt dan knalvuurwerk)

Bronnen:
http://vuurwerknieuws.wordpress.com/infowe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100