Is elektromagnetische straling gevaarlijk?

Ik zie door de bomen het bos niet meer, wie kan mij uitleggen welke apparaten gevaarlijk zijn gebleken en welke niet? Denk aan mobieltjes, zendmasten, elektriciteits kabels en DECT telefoons.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is in geen enkel onderzoek de schadelijkheid onomstotelijk aangetoond. Vooralsnog niet dus. Toegevoegd na 52 seconden: Maar als je in een zendmast gaat klimmen en met je snuffert voor de zendende antennes gaat hangen, ja, dan is dat gevaarlijk.

het eventuele gevaar van elektronmagnetische straling is dus weer typisch iets van het zou wel eens kunnen zijn want er wordt steeds weer geroepen dat het gevaarlijk is, terwijl er toch ontzettend veel (onafhankelijk) onderzoek naar is gedaan en het gevaar of risico nooit vastgesteld is kunnen worden. dat wordt niet of amper geloofd. maar als er weer eens een gek opstaat en zonder onderzoek, zonder basis, zonder reden of zonder wat dan ook begint te roepen dat het helemaal fout is, dan is iedereen geneigd het wel te geloven. onberedeneerde angst en massa hysterie in een broodje aap verhaal.

Elektromagnetische straling bestaat in een groot spectrum. We kennen dit als licht, radiostraling, en rontgenstraling bijvoorbeeld. Het is bekend dat rontgenstraling niet gezond is voor alle weefsel, bijvoorbeeld voor de ongeboren vrucht. Ultraviolet licht kan huidkanker veroorzaken. Als zodanig zijn er diverse vormen van elektromagnetische straling die gevaarlijk zijn voor de mens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100