Ringvormig plekje op mijn been, wat is het?

Ik heb sinds een paar dagen een soort ringvormig plekje langs mijn knie zitten. Voor zover ik weet kan ik geen andere plekken vinden op mijn lichaam. Ik ondekte het in de ochtend toen ik uit bed kwam en het is nu na een paar dagen nog steeds niet weg. Het jeukt verder niet en het veranderd ook niet. Heb wel beetje zitten Googlen, maar niet echt jets gevonden wat er op lijkt. Iemand een idee?

Toegevoegd na 56 minuten:
https://ibb.co/k7AiFx

Weet jij het antwoord?

/2500

Een ringvormig plekje kan op op de ziekte van Lyme duiden. https://www.rivm.nl/Onderwerpen/Z/Ziekte_van_Lyme Heb je daar wellicht ooit een tekenbeet gehad ? Lyme kan gevaarlijk zijn. Ga er dus asjeblieft mee naar de huisarts !

Bronnen:
https://www.rivm.nl/Onderwerpen/Z/Ziekte_van_Lyme

Belangrijker dan het ringvormige plekje: is er een ontstekingshaard aan het ontstaan in de knie? Wordt de knie langzaam dikker of wordt lopen ineens moeizamer (gewrichtspijn, krachtverlies), dan is het de hoogste tijd om te denken aan Lyme. Een ringvormig plekje hoeft niet meteen te duiden op Lyme. Immers: er zijn vele Lymepatiënten die nooit een ringvormige plek hebben gehad. Gewrichtspijn, krachtsverlies, dubbelzien, een doof/tintelend gevoel in het lichaam - dat duidt vrijwel altijd op Lyme.

Kan een tamelijk onschuldige schimmel zijn, zoals 'ringworm'

Bronnen:
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoening...

Mijn dochter heeft psoriasis en bij haar was het in het begin ook ringvormig. Het hoeft ook niet altijd te jeuken. Ringvormige uitslag kan trouwens verschillende oorzaken hebben (zie bron)

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/r/ringvormige-huida...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100