Hoe komt het dat je je ineens van het een op het andere moment (heel) duizelig kan voelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kunnen veel oorzaken zijn dat je je opeens heel duizelig gaat voelen. Het kan een lichte stoornis zijn in het evenwichtsoorgaan in je oor,deze kan wat ontstoken of geprikkeld zijn door bijvoorbeeld een verkoudheid of een griepje,deze klachten gaan doorgaans vanzelf over. Ik kan je wel aanraden als deze klachten lang aanhouden er mee naar de huisarts te gaan. Het kan zijn dat je bloeddruk op dat moment wat aan de lage kant is,dat kan duizelingen veroorzaken. Ook als de bloedsuikers te laag zijn kan je duizelig maken. Door onderzoek kan je huisarts je wellicht iets voorschrijven om de klachten te verminderen. Een te laag HB gehalte kan overgens ook duizeligheid veroorzaken.

Hoe het bij jou komt weet ik niet, maar een mogelijke oorzaak is een vorm van hyperventilatie. Je gaat dan ook zweten. Andere mogelijkheid is een aandoening aan je evenwichtsorgaan, dat zit in je oor. En zo zijn er nog wel een aantal oorzaken te bedenken. Dus naar de dokter ermee als je er last van hebt.

Dat kan een aantal oorzaken hebben. Bijvoorbeeld: Je bloeddruk kan te laag zijn, of snel dalen. Je kunt hypoglycemie hebben (schommeldend suikerspiegel). Je kunt last hebben van je evenwichtsorgaan, maar er kunnen ook andere, niet voor de hand liggende oorzaken zijn. Het is verstandig om bij te houden wanneer je duizelig bent en hoe lang het duurt. Daarmee zou ik naar de dokter gaan zodat deze een diagnose kan stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100